Flag

Pizza met ham en spinazie

ongeveer 2 - 4 porties
Gemakkelijk
30
Een heerlijke recept met spinazie en parmaham getopt met pijnboompitjes.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pizzabodem
Dr. Oetker Pizzapakket
200 mlkoud water
Voor de pizzatopping
200 gspinazie uit de diepvries, grof gesneden
1ui
125 gmozzarella (bolletje)
80 gparmaham
2 elpijnboompitjes
zwarte peper
snufjezout
Extra nodig
bakpapier of wat (zonnebloem- of olijf)olie
beslagkom
mixer met deeghaken
bloem
lepel
olie (bijv. zonnebloem- of olijfolie)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pizzapakket
1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met wat olie.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Pizzabodem bereiden

Doe de bodemmix in een beslagkom en voeg 200 ml koud water en de bijgeleverde olijfolie toe.

3

Laat de spinazie ontdooien en knijp het zachtjes uit zodat het minder vochtig is. Snijd de ui in ringen en het bolletje mozzarella in plakjes.

4

Kneed het deeg met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

5

Kneed het nogmaals met de handen goed door. Leg het deeg vervolgens op het bakpapier of op de ingevette bakplaat.

6

Bestrooi het deeg met wat bloem en druk of rol het uit over de bakplaat. Maak een opstaand randje en bestrijk dit met wat olie.

7

Pizza toppen

Verdeel de bijgeleverde tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodem.

8

Verdeel de ingrediënten over de pizza, begin met de mozzarella, dan de spinazie. Draai de plakjes parmaham in elkaar, zodat deze op roosjes lijken en verdeel over de rest van de topping.

9

Strooi vervolgens de pijnboompitjes en wat uienringen over de pizza en maak af met een snufje peper en zout.

10

Bak de plaatpizza net iets onder het midden van de voorverwarmde oven in ca, 25 minuten.

Baktijd: 25 Minuten