Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Piratenkoekjes

Leuk en stoer om te trakteren: koekjes versierd als piraten hoofdjes.

over 20 koekjes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Piratenkoekjes

Bakgerei:

bakpapier
mixer met deeghaken
mixer met garden
bakplaat
deegroller

Voor de piratenkoekjes:

350 g bloem
2 tl koekkruiden
mespuntje zout
100 g boter (zacht)
100 g bruine suiker
1 ei
100 g honing of gembersiroop
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
Dr. Oetker Minifeest
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur
over 10 dropstaafjes

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de piratenkoekjes

Zeef de bloem met koekkruiden en zout. Klop in een kom de boter met de bruine suiker 10 minuten, tot het een luchtige crème wordt. Klop het ei erdoor tot het niet meer zichtbaar is. Klop de honing of gembersiroop erdoor. Vervang de garden door de deeghaken en meng, beetje bij beetje, het bloemmengsel erdoor, zodat een samenhangend deeg ontstaat. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van 3-4 mm dikte en steek hieruit rondjes van 5-6 cm doorsnee. Leg ze op de bakplaat met 1 cm tussenruimte. Kneed restjes deeg samen, rol het weer uit en steek weer deegrondjes uit. Schuif de bakplaat 15 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor. Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 minuten knapperig. Laat ze op een taartrooster helemaal afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 15 Minuten

3

Verwarm de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in een klein kommetje. Dip de koekjes tot bijna de helft in het chocoladeglazuur, laat het even uitdruppen en leg ze op het taartrooster. Laat de chocolade opstijven.

4

Snijd een paar dropstaafjes in dunne plakjes. Plak met een beetje wit schrijfstiftglazuur een rondje dropstaaf als ooglapje en een blauwe minifeest als oog op de koekjes. Teken met witte schrijfstift een bandje vanaf het ooglapje. Maak met rode schrijfstift een mondje en 2 neusgaatjes op de koekjes. Laat de koekjes opstijven.

Voedingswaarden Voor het recept Piratenkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 787kJ
188kcal
1712kJ
409kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g