Paaskoekjes

Gezellig paaskoekjes versieren! Maak de paasei van koek en versier met jouw favoriete decoratie. Zo hou je de kinderen wel even aan tafel tijdens de paasbrunch ;-)

ongeveer 40 koekjes

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paaskoekjes

Bakgerei:

bloem
plasticfolie
karton/stevig papier
bakpapier
deegroller

Voor de paaskoekjes:

300 g bloem
200 g margarine
100 g basterdsuiker (witte)
1 ei
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
mespuntje zout
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit
1 - 2 flesjes Dr. Oetker Minifeest

preparation

Bereiding

1

Het paaskoekjes deeg

Zeef de bloem. Snijd de boter in stukken. Voeg de boter toe aan de bloem en snijd het met twee messen tot kleine blokjes (ter grootte van een erwt). Voeg suiker, ei, vanillesuiker en het zout toe en meng het tot een kruimelig paaskoekjes deeg. Kneed het deeg snel met een koele hand tot een glad en soepel deeg. Verpak het in folie en leg het 15-30 minuten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor. Teken op karton eieren in 3-4 verschillende maten (van ca. 5, 6, 7 en 8 cm) en knip ze uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

3

Kneed het paaskoekjes deeg. Bestrooi het werkvlak met een dun laagje bloem, leg het deeg erop en strooi nog wat bloem over het deeg. Rol het paaskoekjes deeg uit tot een lap van 3 mm dikte. Leg de kartonnen eiermallen erop en snijd eieren uit met een puntig mesje. Leg ze op de bakplaat met tussenruimten van 1 cm.

4

Schuif de bakplaat midden in oven en bak de paaskoekjes licht zandkleurig. Laat de koekjes op een taartrooster uitdampen. Kneed de restjes deeg opnieuw samen, rol het weer uit en maak er paaskoekjes met een eivorm van. Bak ze op dezelfde manier.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 15 minuten

5

Smelt het glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Schenk steeds wat gebaksglazuur op een paasei koekje, strijk het eventueel met een mesje glad en versier de paaskoekjes met Minifeest. Laat het glazuur opdrogen.

Voedingswaarden Voor het recept Paaskoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 461 kJ
110 kcal
1763 kJ
421 kcal
Vet 4.52 g 17.38 g
Koolhydraten 15.76 g 60.61 g
Eiwit 1.19 g 4.59 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no