Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Paaskoekjes

Gezellig paaskoekjes versieren! Maak de paasei van koek en versier met jouw favoriete decoratie. Zo hou je de kinderen wel even aan tafel tijdens de paasbrunch ;-)

ongeveer 40 koekjes

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paaskoekjes

Bakgerei:

bloem
plasticfolie
karton/stevig papier
bakpapier
deegroller

Voor de paaskoekjes:

300 g bloem
200 g margarine
100 g basterdsuiker (witte)
1 ei
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
mespuntje zout
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit
1 - 2 flesjes Dr. Oetker Minifeest

preparation

Bereiding

1

Het paaskoekjes deeg

Zeef de bloem. Snijd de boter in stukken. Voeg de boter toe aan de bloem en snijd het met twee messen tot kleine blokjes (ter grootte van een erwt). Voeg suiker, ei, vanillesuiker en het zout toe en meng het tot een kruimelig paaskoekjes deeg. Kneed het deeg snel met een koele hand tot een glad en soepel deeg. Verpak het in folie en leg het 15-30 minuten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor. Teken op karton eieren in 3-4 verschillende maten (van ca. 5, 6, 7 en 8 cm) en knip ze uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

3

Kneed het paaskoekjes deeg. Bestrooi het werkvlak met een dun laagje bloem, leg het deeg erop en strooi nog wat bloem over het deeg. Rol het paaskoekjes deeg uit tot een lap van 3 mm dikte. Leg de kartonnen eiermallen erop en snijd eieren uit met een puntig mesje. Leg ze op de bakplaat met tussenruimten van 1 cm.

4

Schuif de bakplaat midden in oven en bak de paaskoekjes licht zandkleurig. Laat de koekjes op een taartrooster uitdampen. Kneed de restjes deeg opnieuw samen, rol het weer uit en maak er paaskoekjes met een eivorm van. Bak ze op dezelfde manier.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 15 minuten

5

Smelt het glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Schenk steeds wat gebaksglazuur op een paasei koekje, strijk het eventueel met een mesje glad en versier de paaskoekjes met Minifeest. Laat het glazuur opdrogen.

Voedingswaarden Voor het recept Paaskoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 461 kJ
110 kcal
1763 kJ
421 kcal
Vet 4.52 g 17.38 g
Koolhydraten 15.76 g 60.61 g
Eiwit 1.19 g 4.59 g