Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Paaskoekjes

Gezellig paaskoekjes versieren! Maak de paasei van koek en versier met jouw favoriete decoratie. Zo hou je de kinderen wel even aan tafel tijdens de paasbrunch ;-)

over 40 koekjes

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paaskoekjes

Bakgerei:

bloem
plasticfolie
karton/stevig papier
bakpapier
deegroller

Voor de paaskoekjes:

300 g bloem
200 g margarine
100 g basterdsuiker (witte)
1 ei
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
mespuntje zout
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit
1 - 2 flesjes Dr. Oetker Minifeest

preparation

Bereiding

1

Het paaskoekjes deeg

Zeef de bloem. Snijd de boter in stukken. Voeg de boter toe aan de bloem en snijd het met twee messen tot kleine blokjes (ter grootte van een erwt). Voeg suiker, ei, vanillesuiker en het zout toe en meng het tot een kruimelig paaskoekjes deeg. Kneed het deeg snel met een koele hand tot een glad en soepel deeg. Verpak het in folie en leg het 15-30 minuten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor. Teken op karton eieren in 3-4 verschillende maten (van ca. 5, 6, 7 en 8 cm) en knip ze uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

3

Kneed het paaskoekjes deeg. Bestrooi het werkvlak met een dun laagje bloem, leg het deeg erop en strooi nog wat bloem over het deeg. Rol het paaskoekjes deeg uit tot een lap van 3 mm dikte. Leg de kartonnen eiermallen erop en snijd eieren uit met een puntig mesje. Leg ze op de bakplaat met tussenruimten van 1 cm.

4

Schuif de bakplaat midden in oven en bak de paaskoekjes licht zandkleurig. Laat de koekjes op een taartrooster uitdampen. Kneed de restjes deeg opnieuw samen, rol het weer uit en maak er paaskoekjes met een eivorm van. Bak ze op dezelfde manier.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 15 Minuten

5

Smelt het glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Schenk steeds wat gebaksglazuur op een paasei koekje, strijk het eventueel met een mesje glad en versier de paaskoekjes met Minifeest. Laat het glazuur opdrogen.

Voedingswaarden Voor het recept Paaskoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 461kJ
110kcal
1763kJ
421kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g