Flag

Paaskoekjes maken met Dr. Oetker’s Paaskit

ongeveer 40 koekjes
Gemakkelijk
20
Gezellig paaskoekjes versieren! Maak de paaskoekjes en versier met jouw favoriete decoratie. Zo hou je de kinderen wel even aan tafel tijdens de paasbrunch
Met Dr. Oetker Joy of Easter Paaskit kun jij tijdens de paasdagen koekjes bakken en versieren! In de kit zit een koekjesmix, rolfondant, decoratiestiften en een vormpje om een leuk konijntje of ei te maken. Met wie ga jij samen bakken en versieren?
Logo Image
Baktips
Heb je geen deegroller, dan kun je ook een glazen fles schoonmaken en gebruiken.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de paaskoekjes
1 pakJoy of Easter Paaskit
60 gboter zacht
1ei

Gemaakt met:

Picture - Joy of Easter Paaskit
1

Versier de paaskoekjes met het rolfondant en de decoratiestiften. 


Paaskoekjesdeeg bereiden
2

Verwarm de oven voor en bedek de bakplaat met bakpapier.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Mix de boter met een mixer zacht in een beslagkom. Voeg het ei en de bakmix voor zandkoekjes toe. Kneed het geheel gedurende ca. 4-5 min. met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. 

4

Bestrooi het werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg hier dun uit (ca. 3 mm). Steek de koekjes uit met behulp van het uitsteekvormpje, herhaal met het overgebleven deeg en leg ze op de bakplaat. 


Paaskoekjes bakken

Baktijd: 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

5

Plaat de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ca. 12 min. gaar. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. 


Paaskoekjes versieren

Baktips

  • Heb je geen deegroller, dan kun je ook een glazen fles schoonmaken en gebruiken.