Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Oud Hollandse Speculaas

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Oud Hollandse Speculaas

Voor het speculaas:

500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin
250 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 tl Dr. Oetker Amandel Aroma
1 el speculaaskruiden
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl kaneel
2 eieren
200 g margarine
100 g Dr. Oetker Garneeramandelen (fijngehakt)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Meng de bloem met de bakpoeder en zeef dit boven het werkblad. Maak in het midden een kuiltje en doe er de suiker, Vanillesuiker, Amandel Aroma, speculaas kruiden, kruidnagelpoeder, kaneel en eieren in. Verwerk dit tot een dikke massa.

2

Verwarm de oven voor. Snijd de koude boter of margarine in kleine stukjes en voeg deze ook aan het speculaas mengsel toe.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

3

Strooi over dit mengsel de fijngehakte amandelen en bestuif alles met bloem. Kneed vanuit het midden alle ingrediënten snel tot een glad deeg. Als het speculaas deeg plakkerig is, laat het dan even in de koelkast afkoelen.

4

Rol het speculaas deeg dun uit en steek de gewenste figuren uit of maak er speculaasbrokken van. Leg de figuren of brokken op een ingevet bakblik en schuif ze in een voorverwarmde oven.

Voedingswaarden Voor het recept Oud Hollandse Speculaas

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 21529kJ
5142kcal
1796kJ
429kcal
Vet 231.61g 19.33g
Koolhydraten 644.74g 53.82g
Eiwit 98.58g 8.23g