Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Oranje Koningsdag cupcakes

Speciaal voor Koningsdag! Een mooie rood, wit, blauwe cupcake met oranje toef en gouden kroon.

12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Oranje Koningsdag cupcakes

:

Mengkom
Spuitzak met stermond
Kroonsjabloon
cupcake bakvorm
Kunststof mesje
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (witte)
Glitterdust (eetbaar)

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
marsepein geel
Dr. Oetker Kleurstoffen
oranje kleurstof (of rode en gele kleurstof stiften)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze cupcakes

Maak het beslag voor de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over 3 bakjes. In één bakje laat je het beslag zoals het is. In het tweede bakje meng je enkele druppels blauwe kleurstof totdat het beslag een egaal blauwe kleur heeft. Meng in het derde bakje enkele druppels rode kleurstof tot het beslag een egale rode kleur heeft.

2

Voor het gemak kun je drie spuitzakken vullen met de verschillende kleuren beslag. Maar je kunt ook een lepel gebruiken om het beslag in de vormpjes te doen.

3

Begin met een laagje blauw, dan het 'witte' beslag en als laatste het rode beslag. Zorg dat de vormpjes niet voller worden dan ¾.

4

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Doordat je witte vormpjes hebt gebruikt ziet je na het bakken de kleuren van de Nederlandse vlag door het vormpje heen schijnen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 Minuten

5

Decoreren

Bereid de botercrème zoals beschreven op de verpakking. Kleur de botercrème met enkele druppels oranje kleurstof. Als je de Kleurstof Stiften gebruikt kun je hiervoor rode en gele druppels mengen. Doe de oranje botercrème in een spuitzak met een spuitmond met grote ster en spuit een toef vanaf buiten naar binnen.

6

Rol een beetje gele marsepein uit tot een lange plak. Knip van te voren uit papier een vorm uit van een kroontje. Leg deze op het plakje gele marsepein en snijd de kroonvorm uit. Laat de kroon nog plat liggen en smeer deze heel dun in met een beetje botercrème. Zo dun zodat de kleur bijna niet zichtbaar is, maar het marsepein wel een beetje vettig. Strooi daarna de gouden glitter er overheen en schud het overtollige er zachtjes af. Vouw de kroon samen en bevestig de uiteinde aan elkaar.

7

Let op! Glitterpoeder is meestal niet eetbaar, maar geeft voor het presenteren wel een prachtig effect.