Voor het recept Oranje Koningsdag cupcakes
Mengkom | |
Spuitzak met stermond | |
Kroonsjabloon | |
Cupcake bakvorm | |
Kunststof mesje |
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes |
Glitterdust (eetbaar) |
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel |
100 g | margarine op kamertemperatuur |
2 | eieren op kamertemperatuur |
100 ml | melk |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
marsepein geel | |
Dr. Oetker Kleurstoffen | |
oranje kleurstof (of rode en gele kleurstof stiften) |
Maak het beslag voor de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over 3 bakjes. In één bakje laat je het beslag zoals het is. In het tweede bakje meng je enkele druppels blauwe kleurstof totdat het beslag een egaal blauwe kleur heeft. Meng in het derde bakje enkele druppels rode kleurstof tot het beslag een egale rode kleur heeft.
Voor het gemak kun je drie spuitzakken vullen met de verschillende kleuren beslag. Maar je kunt ook een lepel gebruiken om het beslag in de vormpjes te doen.
Begin met een laagje blauw, dan het 'witte' beslag en als laatste het rode beslag. Zorg dat de vormpjes niet voller worden dan ¾.
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Doordat je witte vormpjes hebt gebruikt ziet je na het bakken de kleuren van de Nederlandse vlag door het vormpje heen schijnen.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: 22 Minuten
Bereid de botercrème zoals beschreven op de verpakking. Kleur de botercrème met enkele druppels oranje kleurstof. Als je de Kleurstof Stiften gebruikt kun je hiervoor rode en gele druppels mengen. Doe de oranje botercrème in een spuitzak met een spuitmond met grote ster en spuit een toef vanaf buiten naar binnen.
Rol een beetje gele marsepein uit tot een lange plak. Knip van te voren uit papier een vorm uit van een kroontje. Leg deze op het plakje gele marsepein en snijd de kroonvorm uit. Laat de kroon nog plat liggen en smeer deze heel dun in met een beetje botercrème. Zo dun zodat de kleur bijna niet zichtbaar is, maar het marsepein wel een beetje vettig. Strooi daarna de gouden glitter er overheen en schud het overtollige er zachtjes af. Vouw de kroon samen en bevestig de uiteinde aan elkaar.
Let op! Gebruik eetbare glitterpoeder.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
896
kJ
214 kcal |
1491
kJ
356 kcal |
Vet | 13.51 g | 22.51 g |
Koolhydraten | 19.62 g | 32.70 g |
Eiwit | 3.17 g | 5.29 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no