Oooops I dropped the tompouce

Een lekkere frisse koude taart met de smaak van tompouce. Dat moet je echt eens proberen. Oops, I dropped the tompouce...

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Oooops I dropped the tompouce

Voor de yoghurtaart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
1 liter vanillevla
60 g margarine
2 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans)
1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur

Extra nodig:

2 springvormen van 10 cm

preparation

Bereiding

1

Met dit recept maak je twee tompoucetaartjes. Een tompoucetaartje is geschikt voor ongeveer 4 personen. Leg een stukje bakpapier op de bodems van de springvormen. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g boter in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje mueslikruimelbodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de mueslikruimelbodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

6

Doe de vanille vla en de yoghurt taartmix in een beslagkom. Klop het met een mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtige massa. Schenk het vanillemengsel in de springvormen en strijk glad.

7

Plaats de vanillevla taartjes minimaal 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 minuten

8

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Steek met een van de springvormen cirkels uit de plakjes bladerdeeg.

9

Verwarm de oven voor. Prik met een vork gaatjes in de cirkels bladerdeeg. Bak ze 15 minuten en laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 15 minuten

10

Snijd ze na het afkoelen doormidden zodat je 4 dunnere bladerdeegcirkels krijgt.

11

Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Roze 5 minuten in heet water.

12

Haal de taartjes vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvormen, leg op ieder taartje een bladerdeegcirkel en verdeel de vloeibare glazuur gelijkmatig over de taartjes.

Voedingswaarden Voor het recept Oooops I dropped the tompouce

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1076 kJ
257 kcal
708 kJ
169 kcal
Vet 12.04 g 7.92 g
Koolhydraten 32.19 g 21.18 g
Eiwit 4.32 g 2.84 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no