Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Oooops I dropped the tompouce

Een lekkere frisse koude taart met de smaak van tompouce. Dat moet je echt eens proberen. Oops, I dropped the tompouce...

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Oooops I dropped the tompouce

Voor de yoghurtaart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
1 liter vanillevla
60 g margarine
2 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans)
1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur

Extra nodig:

2 springvormen van 10 cm

preparation

Bereiding

1

Met dit recept maak je twee tompoucetaartjes. Een tompoucetaartje is geschikt voor ongeveer 4 personen. Leg een stukje bakpapier op de bodems van de springvormen. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g boter in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje mueslikruimelbodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de mueslikruimelbodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

6

Doe de vanille vla en de yoghurt taartmix in een beslagkom. Klop het met een mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtige massa. Schenk het vanillemengsel in de springvormen en strijk glad.

7

Plaats de vanillevla taartjes minimaal 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 minuten

8

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Steek met een van de springvormen cirkels uit de plakjes bladerdeeg.

9

Verwarm de oven voor. Prik met een vork gaatjes in de cirkels bladerdeeg. Bak ze 15 minuten en laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 15 minuten

10

Snijd ze na het afkoelen doormidden zodat je 4 dunnere bladerdeegcirkels krijgt.

11

Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Roze 5 minuten in heet water.

12

Haal de taartjes vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvormen, leg op ieder taartje een bladerdeegcirkel en verdeel de vloeibare glazuur gelijkmatig over de taartjes.

Voedingswaarden Voor het recept Oooops I dropped the tompouce

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1076kJ
257kcal
708kJ
169kcal
Vet 12.04g 7.92g
Koolhydraten 32.19g 21.18g
Eiwit 4.32g 2.84g