Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Noten-Vruchtenbrood met bruine suiker

Kruidig brood met stukjes noten en vruchten, gezoet met bruine suiker. Lekker en gemakkelijk om naar een picknick mee te nemen.

1 portie

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Noten-Vruchtenbrood met bruine suiker

Bakgerei:

Broodbakvorm (24 cm)

Voor het vruchtenbrood:

50 g gedroogde appeltjes (kleingesneden)
500 ml water
1 zakje rooibosthee
125 g gemengd gedroogd fruit (cranberry's, bessen en kersen)
1 pak Mix voor Bruinbrood (Koopmans)
1 el koekkruiden
100 ml Griekse of Turkse yoghurt (10% vet)
50 g hazelnoten (gehakte)
1 zakje Dr. Oetker Walnoten
125 g basterdsuiker (bruine)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je het vruchtenbrood

Snijd de gedroogde appeltjes in kleine stukjes. Zet ongeveer een halve liter rooibosthee. Schenk 200 ml thee op de appelstukjes. Laat de rest van de thee afkoelen tot lauwwarme thee. Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking van de broodmix, maar vervang het water door 250 ml lauwwarme rooibosthee en voeg de yoghurt en koekkruiden toe. Als het deeg te droog is, kun je een beetje thee toevoegen.

2

Laat het deeg 10 minuten rijzen. Kneed de gedroogde vruchten, hazelnoten en amandelen door het deeg. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm elke stuk een bol. Druk een deegbol plat tot een cirkel van 24 cm en vouw twee zijkanten naar binnen. Leg dit deeg met de omgevouwen kanten naar boven in de bakvorm.

3

Verdeel de bruine basterdsuiker over het midden van het deeg (in de gleuf die is ontstaan). Duw de tweede deegbol plat en leg deze op het deeg in de vorm, duw daarbij de randen rondom stevig op elkaar. Dek de bakvorm af met een theedoek en laat het vruchtenbrood op een warme plek 60 minuten rijzen.

4

Verwarm de oven voor. Bak het vruchtenbrood in het midden van de oven gaar en bruin.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 40 - 45 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Noten-Vruchtenbrood met bruine suiker

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 12422kJ
2967kcal
850kJ
203kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g