Flag

MonChou Tiramisu

10 - 12 stuks
Gemakkelijk
15
Kun je niet kiezen tussen MonChou of Tiramisu? Combineer je favoriete smaken tot deze heerlijke taartjes!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taartjes
1 pakDr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
200 gMonChou
250 mlslagroom
60 gboter of margarine
100 mlwater (op kamertemperatuur)
2 zakjesespresso poeder (staafjes)
2 elcacao poeder
Extra nodig
1beslagkom
1mixer met gardes
10 - 12springvormen Ø10 cm
1plasticfolie acetaat
1spuitzak
1spuitmondje glad

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. 

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodempjes (ongeveer 40 gram per bodempje) van de vormpjes gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. (De helft blijft over voor de volgende laag.) 

3

Zet de vormpjes ca. 10 minuten in de koelkast.

4

MonChoutaart bereiden

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

5

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

6

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa. 

7

Haal 200 gram uit de kom en zet deze apart.

8

Voeg als laatste de espresso poeder toe en mix de massa nog kort door. 

9

Verdeel 1/8 ste het bruine MonChoutaart mengsel over de bodempjes, verdeel nogmaals 40 gram van de bodem over de eerste laag MonChoutaartmix. 

10

Doe nogmaals een laagje bruine MonChoutaartmix in de vormpjes. Laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

11

Decoreren

Verwijder de vormpjes en het acetaatfolie. 

12

Klop het witte mengsel kort, doe het in een spuitzak met een klein glad mondje en spuit kleine toefjes op de taartjes. Strooi als laatste cacaopoeder over de taartjes.