MonChou Tiramisu

Kun je niet kiezen tussen MonChou of Tiramisu? Combineer je favoriete smaken tot deze heerlijke taartjes!

10 - 12 stuks

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept MonChou Tiramisu

Voor de taartjes:

1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
200 g MonChou
250 ml slagroom
60 g boter of margarine
100 ml water (op kamertemperatuur)
2 zakjes espresso poeder (staafjes)
2 el cacao poeder

Extra nodig:

1 beslagkom
1 mixer met gardes
10 - 12 springvormen Ø10 cm
1 plasticfolie acetaat
1 spuitzak
1 spuitmondje glad

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. 

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodempjes (ongeveer 40 gram per bodempje) van de vormpjes gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. (De helft blijft over voor de volgende laag.) 

3

Zet de vormpjes ca. 10 minuten in de koelkast.

4

MonChoutaart bereiden

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

5

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

6

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa. 

7

Haal 200 gram uit de kom en zet deze apart.

8

Voeg als laatste de espresso poeder toe en mix de massa nog kort door. 

9

Verdeel 1/8 ste het bruine MonChoutaart mengsel over de bodempjes, verdeel nogmaals 40 gram van de bodem over de eerste laag MonChoutaartmix. 

10

Doe nogmaals een laagje bruine MonChoutaartmix in de vormpjes. Laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

11

Decoreren

Verwijder de vormpjes en het acetaatfolie. 

12

Klop het witte mengsel kort, doe het in een spuitzak met een klein glad mondje en spuit kleine toefjes op de taartjes. Strooi als laatste cacaopoeder over de taartjes. 

Voedingswaarden Voor het recept MonChou Tiramisu

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1298 kJ
310 kcal
1285 kJ
307 kcal
Vet 27.48 g 27.21 g
Koolhydraten 11.21 g 11.10 g
Eiwit 4.35 g 4.30 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no