Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Mini Banoffee taartjes

Banoffee je favoriete smaak? Je eet je vingers op bij deze heerlijke mini taartjes met banaan en karamel en... geen oven nodig!

12 porties

Wat bakervaring gewenst 25 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mini Banoffee taartjes

Voor de taartjes:

100 g roomboter (op kamertemperatuur)
200 g Bastognekoeken , heel fijn verkruimeld

Voor de banoffee:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout
125 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 bananen , rijp en in plakjes
koekkruimels of geraspte chocolade voor garnering

Extra nodig:

pan
1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes
mixer met garden
beslagkom
spuitzak

preparation

Bereiding

Eenvoudige karamelsaus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje zout toe. 

1

Zet de cupcakevormpjes klaar.

2

Meng de boter met de gekruimelde bastognekoek tot een deeg.

3

Maak een rol van het deeg. Snijd in 12 gelijke stukken.

4

Vul de bodem van ieder vormpje met een plakje bastogne koekdeeg. Maak een opstaand randje.

5

Laat de taartjes minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 30 minuten

6

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.

7

Haal de taartbodems uit de koelkast, verwijder de vormpjes. Verdeel de karamelsaus over de taartbodempjes.

8

Leg een paar plakjes banaan op deze salted caramel vulling en spuit er een toefje slagroom op.

9

Bestrooi de banoffee taartjes wat koekkruimels of geraspte chocolade.

10

Serveer de banoffee taartjes met salted caramel meteen of bewaar ze in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Mini Banoffee taartjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1038 kJ
248 kcal
1181 kJ
282 kcal
Vet 16.84 g 19.13 g
Koolhydraten 20.43 g 23.21 g
Eiwit 3.49 g 3.96 g