Mango-choco kwarktaart

Nina van Chickslovefood bedacht een twist voor een mangokwarktaart met drie soorten chocolade-eitjes. Nina: “Komt ie bij jou op tafel tijdens Pasen?”

12 taartpunten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mango-choco kwarktaart

Taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g kwark
250 ml slagroom
60 g roomboter
200 ml water
200 ml mangosap (uit pak, op kamertemperatuur)
36 chocolade paaseitjes (12 wit, 12 melk, 12 puur)

Decoratie:

1 mango

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm (24 cm)

preparation

Bereiding

1

Leg het velletje bakpapier uit het pak over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje op laag vuur. Terwijl je boter smelt hak je de melkchocolade eitjes in grove kruimels. Ik heb dat in mijn blender gedaan, het kan ook met een groot, scherp mes of door de eitjes in een theedoek te wikkelen en er dan op de slaan met een deegroller.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Roer er nu ook de chocoladekruimels door. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm tien minuten in de koelkast om op te stijven.

4

Ondertussen gaan we het taartmengsel maken. Doe de witte chocolade eitjes in een kom of diep bord die je bovenop een pannetje met water, op het fornuis zet. Zorg dat het vuur laag staat en dat het water het kommetje niet raakt. Zo smelt de chocolade au bain marie.

5

Terwijl de witte chocolade smelt, doe je het water, het mangosap en de taartmix in een kom en klop je dit met een mixer met garden op de laagste stand in een minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Zodra de witte chocolade gesmolten is, schep je deze door het kwarkmengsel met een spatel en mix je het geheel nog een halve minuut door op de laagste stand. Schenk het taartmengsel over de bodem. - Laat de taart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: ongeveer 150 Minuten

6

Terwijl de taart opstijft, kun je de versiering maken. Schil de mango en snijd hem in reepjes. Let op: als je mango té rijp is, lukt dat niet. Smelt de pure chocolade eitjes au bain marie en dip ieder mangoreepje ongeveer een centimeter in de chocolade. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede snijplank, zodat de chocolade weer kan stollen. Schuif de snijplank in de koelkast. Zodra de taart opgestijfd is, verdeel je de choco-mangoreepjes erover.

Lees ook de beschrijving van Nina van deze Sinner Sunday op: http://chickslovefood.com/sinner-sunday-chocolade-mangokwarktaart/

Voedingswaarden Voor het recept Mango-choco kwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1750 kJ
418 kcal
892 kJ
213 kcal
Vet 22.00 g 11.22 g
Koolhydraten 32.05 g 16.35 g
Eiwit 8.76 g 4.47 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no