Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Mango-choco kwarktaart

Nina van Chickslovefood bedacht een twist voor een mangokwarktaart met drie soorten chocolade-eitjes. Nina: “Komt ie bij jou op tafel tijdens Pasen?”

12 taartpunten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mango-choco kwarktaart

Taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g kwark
250 ml slagroom
60 g roomboter
200 ml water
200 ml mangosap (uit pak, op kamertemperatuur)
36 chocolade paaseitjes (12 wit, 12 melk, 12 puur)

Decoratie:

1 mango

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm (24 cm)

preparation

Bereiding

1

Leg het velletje bakpapier uit het pak over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje op laag vuur. Terwijl je boter smelt hak je de melkchocolade eitjes in grove kruimels. Ik heb dat in mijn blender gedaan, het kan ook met een groot, scherp mes of door de eitjes in een theedoek te wikkelen en er dan op de slaan met een deegroller.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Roer er nu ook de chocoladekruimels door. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm tien minuten in de koelkast om op te stijven.

4

Ondertussen gaan we het taartmengsel maken. Doe de witte chocolade eitjes in een kom of diep bord die je bovenop een pannetje met water, op het fornuis zet. Zorg dat het vuur laag staat en dat het water het kommetje niet raakt. Zo smelt de chocolade au bain marie.

5

Terwijl de witte chocolade smelt, doe je het water, het mangosap en de taartmix in een kom en klop je dit met een mixer met garden op de laagste stand in een minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Zodra de witte chocolade gesmolten is, schep je deze door het kwarkmengsel met een spatel en mix je het geheel nog een halve minuut door op de laagste stand. Schenk het taartmengsel over de bodem. - Laat de taart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: ongeveer 150 minuten

6

Terwijl de taart opstijft, kun je de versiering maken. Schil de mango en snijd hem in reepjes. Let op: als je mango té rijp is, lukt dat niet. Smelt de pure chocolade eitjes au bain marie en dip ieder mangoreepje ongeveer een centimeter in de chocolade. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede snijplank, zodat de chocolade weer kan stollen. Schuif de snijplank in de koelkast. Zodra de taart opgestijfd is, verdeel je de choco-mangoreepjes erover.

Lees ook de beschrijving van Nina van deze Sinner Sunday op: http://chickslovefood.com/sinner-sunday-chocolade-mangokwarktaart/

Voedingswaarden Voor het recept Mango-choco kwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1750 kJ
418 kcal
892 kJ
213 kcal
Vet 22.00 g 11.22 g
Koolhydraten 32.05 g 16.35 g
Eiwit 8.76 g 4.47 g