Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mango cheesecake, gezoet met (gedroogd) fruit

Lekker bakken. Aan deze Mango Cheesecake komt geen kristalsuiker te pas, je zoet de taart met fruit en gedroogd fruit.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mango cheesecake, gezoet met (gedroogd) fruit

Voor het deeg:

50 g margarine (gesmolten)
100 g Dr. Oetker Hazelnoten
80 - 100 g gedroogde pruimen (5 stuks)
50 g havervlokken
150 g gedroogde abrikozen (20 stuks)

Voor de cheesecake vulling:

2 pakken roomkaas (bijv. Philadelphia)
1 mango (in blokjes)
1 blaadje Dr. Oetker Gelatine

Bereiding

Bereiding

1

Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier, vet de randen in.

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 15 Min.

3

Vermaal alle noten en vruchten met de hakmolen van de staafmixer. Roer hier de gesmolten boter door heen.

4

Stort het notenvruchten mengsel op de bodem en druk het goed aan, maak ook een kleine opstaande rand van ongeveer 2,5-3 cm.

5

Bak de cheesecake bodem ongeveer 15 min. Laat vervolgens afkoelen. Snijd de rand voorzichtig los.

6

Schil en snijd de mango in blokjes. Leg vier blokjes mango apart voor bovenop de cheesecake.

7

Pureer de rest van de mango en maak warm in een steelpan.

8

Week 1 blaadje gelatine, los dit op in de warme mango.

9

Klop de roomkaas los.

10

Laat het mangomengsel een beetje afkoelen, roer dit door de roomkaas, smeer de mango cheesecake vulling in de afgekoelde bodem en versier met blokjes mango, laat het geheel tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 60 Min.

Voedingswaarden Voor het recept Mango cheesecake, gezoet met (gedroogd) fruit

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 9106kJ
2174kcal
1092kJ
261kcal
Vet 107g 13g
Koolhydraten 239g 29g
Eiwit 35g 4.2g