Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Lemon meringue taart met rabarber

Met rabarber geef je een verrassend lekkere draai aan jouw lemon meringue taart.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 35 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lemon meringue taart met rabarber

Voor de Lemon Meringue taart:

1 pak Dr. Oetker Verwen Lemon Meringue taart
100 g boter
15 ml water ongeveer 1,5 eetlepel
citroensap van 2 citroen (of 80 ml kant-en-klaar citroensap)
100 ml water
3 eieren
0,5 potten rabarber compote (ongeveer 180 g)
suiker voor stoofperen (perenrood)

Extra nodig:

mixer met garden
beslagkom
kommetje/bakje
citruspers als je voor citroenen kiest
springvorm 24 cm

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Vet de springvorm goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

3

Mix de boter met een mixer zacht.

4

Voeg de bodemmix en 15 g (1,5 el) water toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat.

5

Maak hiervan met de hand een samenhangend deeg en druk het uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

6

Lemoncurd vulling maken

Pers 2 citroenen uit en houd het sap (80 ml) apart. Of meet 80 ml kant-en-klaar citroensap af.

7

Scheid 3 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de dooiers in een beslagkom.

8

Voeg aan de dooiers 100 ml water (in plaats van 200 ml) en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand.

9

Schenk het citroensap bij de vulling en voeg de rabarber compote toe. Mix dit op de middelste stand tot een gladde lemoncurd.

10

Verdeel de lemoncurd over de taartbodem in de springvorm. Zet de springvorm onderin de oven en bak de lemontaart 30 minuten. Zet daarna de temperatuur van de oven terug (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C).

11

Let op Er is helaas een foutje op de verpakking gekomen. Laat de taart in de springvorm zitten tot deze helemaal af en afgekoeld is.

12

Meringue bereiden

Doe de achtergehouden eiwitten met ongeveer de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen.

13

Klop het eiwitschuim stijf in 4-5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand. Spatel er voor een roze schuim ongeveer 35 gram 'Perenrood suiker voor stoofperen' door heen.

14

Voeg de rest van de meringuemix toe en mix nog 30 seconden door op de middelste stand. Verdeel het schuim over de taart. Maak eventueel pieken in het schuim door het met een vork het schuim omhoog te trekken.

15

Bak de Lemon Meringue taart onderin de oven in ca. 30-40 minuten gaar (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C) tot de meringue iets is gebruind.

16

Laat de Lemon Meringuetaart met rabarber in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Hierna kun je eventueel de springvorm rand verwijderen.

Voedingswaarden Voor het recept Lemon meringue taart met rabarber

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 900kJ
215kcal
1034kJ
247kcal
Vet 12.24g 14.07g
Koolhydraten 22.48g 25.84g
Eiwit 3.19g 3.66g