Lemon Meringue Pie

Een van de bekenste, dan wel de bekendste, Lemon Meringue Pie uit Amerika. Deze Lemon Meringue Pie ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook heerlijk verfrissend!

10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lemon Meringue Pie

Bakgerei:

bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mixer met garden
citroen (eventueel)

Voor de Lemon Meringue Pie:

200 g bloem
2 tl Dr. Oetker Backin
30 g suiker (fijne)
120 g boter (koud en in stukjes gesneden)
1 ei
5 - 6 citroenen
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom

Voor de schuimlaag:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Lemon Meringue Pie

Meng bloem, Backin en 30 g suiker in een kom, voeg de boter toe en snijd de boter met twee messen klein, zodat er kruimels ontstaan. Klop het ei los en voeg het toe. Kneed er snel een kruimelig samenhangend deeg van.Of gebruik een keukenmachine met messen hiervoor.

2

Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

3

Verwarm de oven voor om de bodem te bakken. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed hiermee de taartvorm.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 minuten

4

Snijd het deeg langs de rand van de vorm recht af. Leg een stuk bakpapier in de vorm en strooi hierop de steunvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten). Bak de taartbodem 25 minuten, verwijder na 10 minuten het bakpapier met de steunvulling. Laat de taartbodem helemaal afkoelen.

5

Verwarm de oven voor om de bodem met vulling te bakken.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 minuten

6

Voor de Lemon Curd

Pers de citroenen uit, zeef het sap en meet het af: het moet 180 ml zijn. Vul het sap met water aan tot 400 ml en bereid hiermee de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

8

Verdeel de afgekoelde lemoncurd over de afgekoelde taartbodem

9

Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brulee brander.

10

Laat de Lemon meringue pie afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.

Voedingswaarden Voor het recept Lemon Meringue Pie

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1306 kJ
312 kcal
1168 kJ
279 kcal
Vet 11.50 g 10.27 g
Koolhydraten 45.34 g 40.48 g
Eiwit 5.11 g 4.57 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no