Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Lemon Meringue Pie

Een van de bekenste, dan wel de bekendste, Lemon Meringue Pie uit Amerika. Deze Lemon Meringue Pie ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook heerlijk verfrissend!

10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lemon Meringue Pie

Bakgerei:

bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mixer met garden
citroen (eventueel)

Voor de Lemon Meringue Pie:

200 g bloem
2 tl Dr. Oetker Backin
30 g suiker (fijne)
120 g boter (koud en in stukjes gesneden)
1 ei
5 - 6 citroenen
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom

Voor de schuimlaag:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Lemon Meringue Pie

Meng bloem, Backin en 30 g suiker in een kom, voeg de boter toe en snijd de boter met twee messen klein, zodat er kruimels ontstaan. Klop het ei los en voeg het toe. Kneed er snel een kruimelig samenhangend deeg van.Of gebruik een keukenmachine met messen hiervoor.

2

Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

3

Verwarm de oven voor om de bodem te bakken. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed hiermee de taartvorm.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 minuten

4

Snijd het deeg langs de rand van de vorm recht af. Leg een stuk bakpapier in de vorm en strooi hierop de steunvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten). Bak de taartbodem 25 minuten, verwijder na 10 minuten het bakpapier met de steunvulling. Laat de taartbodem helemaal afkoelen.

5

Verwarm de oven voor om de bodem met vulling te bakken.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 minuten

6

Voor de Lemon Curd

Pers de citroenen uit, zeef het sap en meet het af: het moet 180 ml zijn. Vul het sap met water aan tot 400 ml en bereid hiermee de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

8

Verdeel de afgekoelde lemoncurd over de afgekoelde taartbodem

9

Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brulee brander.

10

Laat de Lemon meringue pie afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.

Voedingswaarden Voor het recept Lemon Meringue Pie

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1306kJ
312kcal
1168kJ
279kcal
Vet 11.50g 10.27g
Koolhydraten 45.34g 40.48g
Eiwit 5.11g 4.57g