Voor het recept Laagjes taart
2 pakken | Dr. Oetker Wolken Vanille |
6 | eieren |
400 ml | slagroom |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter (zacht) |
125 ml | melk (koud) |
125 ml | slagroom |
1 el | cacao |
2 el | water |
1 el | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Klop-Fix |
1 pak | Dr. Oetker Kloppudding Aardbei |
500 ml | melk (koud) |
3 - 4 verpakkingen | Dr. Oetker Rolfondant wit |
1 verpakking | verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood |
Zenker Taartsnijhulp (of anders een broodmes) | |
kunststof roller | |
1 | satéprikker |
mixer met garden | |
springvorm (max 24 cm in doorsnede) |
Verwarm de oven voor. Volg de aanwijzingen op het pak van de Dr. Oetker Wolken Vanille voor de bereiding van het beslag.
Elektrische oven: 160 °C
Heteluchtoven 140 °C
Baktijd: 50 - 55 minuten
Bak de Wolken Vanillecakes in 50-55 minuten gaar. Controleer met een satéprikker. Wanneer deze schoon en droog uit de cake komt, haal je de cake uit de oven halen en laat goed afkoelen.
Maak botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de Dr. Oetker Kloppudding Aardbei volgens aanwijzing op de verpakking voor de roze laagjes.
Maak de chocoslagroom. Roer hiervoor de cacao, suiker en het water door elkaar tot een mooi en glad geheel. Meng met de slagroom en de Klop-Fix. Klop de chocoslagroom luchtig op.
Wanneer de twee wolken cakes Vanille goed zijn afgekoeld kun je deze gaan snijden. Snijd de ene taart in vier lagen en de andere in drie lagen. Gebruik hiervoor de Zenker taartsnijhulp of anders met behulp van een broodmes. Je hebt nu 3 dikkere en 4 dunne lagen Wolken Vanillecake.
Leg een eerste (dikke) taartlaag op je werkblad en verdeel hierover de helft van de chocoladeslagroom. Let hierop een nieuwe (dunne) laag Wolken Vanillecake. Smeer deze af met een laagje botercrème. Vervolg met een nieuwe (dunne) laag vanillecake die je afsmeert met de helft van de kloppudding Aardbei. Herhaal deze drie stappen nog een keer en eindig met een dikkere laag. Zo heb je een taart die met zes laagjes is gevuld.
Smeer de laagjestaart dun af met het restant van de botercrème.
Rol 3 tot 4 pakjes Dr. Oetker Rolfondant Wit dun uit (ca. 2 a 3 mm dikte).
Rol de witte fondantlaag losjes om een deegroller. Gebruik bijvoorbeeld poedersuiker of bloem zodat de fondant niet blijft plakken aan de deegroller.
Drapeer de fondant voorzichtig over de Wolken Vanille laagjestaart. Vouw de fondant met je handen netjes om de cake heen. Druk het aan de onderkant goed aan en snij de resten voorzicht weg.
Maak nu het fondant roosje. Rol hiervoor van ongeveer 1/3 van de Rolfondant Rood een bolletje, Rol dit met de kunststof roller uit tot een plakje van ongeveer 2 tot 3 mm dik. Haal hier 5 rondjes uit (ca. 2,5 cm in doorsnee). Trek het eerste rondje voorzichtig uit tot een ovaaltje en rol op tot een rolletje. Dit is de kern van je roos. Vervolgens houd je het volgende rondje naast deze kern. Zorg dat deze net een millimeter hoger is dan de kern en plak de onderkant van het rondje vast aan de kern. Knijp de bovenzijde van dit rondje losjes in en vouw licht naar buiten (als een kraag). Verwerk de overige drie rondjes op dezelfde manier zodat een mooi roos ontstaat. Maak drie van deze fondant roosjes en decoreer hiermee de laagjestaart.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
6984
kJ
1668 kcal |
2303
kJ
550 kcal |
Vet | 43.55 g | 14.37 g |
Koolhydraten | 113.73 g | 37.53 g |
Eiwit | 10.66 g | 3.52 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no