Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kwarktaart met aardbeien

Een extra feestelijke aardbeien kwarktaart! Met een extra cake laag...

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart met aardbeien

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm (20 cm)
bakpapier
mixer met garden
paperclip

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
60 g margarine
1 biscuitbodem (kant-en-klaar)
350 g aardbeien (kleine)
100 g aardbeiensaus
250 ml water
500 g magere kwark
250 ml slagroom
2 - 3 tl poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de kwarktaart

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier uit het Pakket voor Kwarktaart naturel. Vet de vorm in met Bakspray.

Opstijftijd: 360 minuten

2

Knip een strook bakpapier van ca. 70 bij 15 cm. Zet deze aan de binnenkant van de springvorm vast tegen de rand met een paperclip. Vet de rand in met Bakspray.

3

Bereid de taartbodem zoals aangegeven op de verpakking. Laat de bodem 15 minuten opstijven in de koelkast.

4

Snijd de rand van de biscuitbodem af en snijd een cirkel uit van 18 cm doorsnede. Bestrijk deze met ongeveer de helft van de aardbeiensaus. Houd 6 mooie aardbeien apart, snijd de rest in plakjes.

5

Bereid het kwarktaart mengsel volgens de bereidingswijze op de verpakking met 250 ml water, de rest van de aardbeiensaus, de kwark en de slagroom.

6

Verdeel de helft van het kwarktaart mengsel over de taartbodem. Leg de biscuitbodem op de kwarktaart en verdeel hierover gelijkmatig de plakjes aardbeien.

7

Vul de vorm met de rest van het kwarktaart mengsel en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart ca. 6 uur in de koelkast opstijven.

8

Snijd de rest van de aardbeien in plakjes, schep ze om met poedersuiker en schik ze op het midden van de kwarktaart.

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart met aardbeien

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1377 kJ
329 kcal
703 kJ
168 kcal
Vet 17.80 g 9.08 g
Koolhydraten 33.16 g 16.92 g
Eiwit 8.68 g 4.43 g