Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kerstman in schoorsteen

Hohoho, de kerstman zit vast in de schoorsteen. Maak zelf deze leuke kerst cupcakes.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstman in schoorsteen

Bakgerei:

10 - 12 cocktailprikkers
1 kunststof mesje voor fondant (of ander scherp puntig mesje)

Voor de marsepeinen kerstman:

1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
marsepein bruin
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
100 ml melk (koud)
eetbare lijm
marsepein zwart

preparation

Bereiding

1

Rol van rode fondant een lange slang van ongeveer 1 cm doorsnede.

2

Snijd twee gelijke stukken uit de slang van ongeveer 3 a 4 cm. Rol van witte fondant een dunnere slang voor de boorden van de broek. Maak hier ook twee gelijke stukken van die om de broekspijp heen passen.

3

Plak de twee witte stukken om de broekspijpen heen met wat eetbare lijm.

4

Buig beide 'benen' nu een beetje krom, zodat er knieën ontstaan.

5

Rol een stuk bruine marsepein uit tot een plak en snijd daar vier gelijke rechthoeken uit, voor de schoorsteen. Met de botte kant van een mesje maak je eerst horizontale strepen. Daarna zet je de verticale strepen er trapsgewijs in. Bepaal aan het einde nog even de juiste hoogte van je schoorsteen en haal er desnoods een rij stenen per vlak af.

6

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking en maak een laagje op de cupcake. In het midden doe je een flinke dot. Hier moet straks de schoorsteen omheen en is het mooi als de botercrème tot aan de rand komt.

7

Zet nu de vier delen van de schoorsteen op de cupcake en duw de randen tegen elkaar. Maak met een cocktailprikker draaiende bewegingen in de botercrème zodat het een beetje rommelig wordt.

8

Rol nu 2 kleine zwarte bolletjes marsepein tot worstjes. Ze mogen niet groter zijn dan 1,5 cm. Dit worden de laarzen.

9

Duw het worstje een beetje in een knik.

10

Zet het worstje rechtop en duw het onderste stuk een beetje samen en wat naar de onderkant. Doordat je het worstje op een tafel/vlak werkblad hebt wordt de onderzijde nu platter en ontstaat de zool van de laars. Duw aan beide zijkanten en je ziet de vorm van de laars tevoorschijn komen.

11

Als laatste maak je op 1/3 van de zool een diepe groef met een bot mesje zodat de hak ontstaat. De laars is gereed. Doe dat ook zo vanaf stap 8 met het andere zwarte bolletje marsepein.

12

Plak de laarzen op de benen en duw aan de andere kant een cocktailprikker in het been. De andere kant van de prikker prik je in de schoorsteen totdat je de cupcake raakt. Dan zit het been goed stevig vast. Doe dit ook met het andere been.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstman in schoorsteen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2265 kJ
541 kcal
4116 kJ
983 kcal
Vet 10.46 g 19.02 g
Koolhydraten 31.14 g 56.61 g
Eiwit 0.77 g 1.40 g