Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstman in schoorsteen

Hohoho, de kerstman zit vast in de schoorsteen. Maak zelf deze leuke kerst cupcakes.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstman in schoorsteen

Bakgerei:

10 - 12 cocktailprikkers
1 kunststof mesje voor fondant (of ander scherp puntig mesje)

Voor de marsepeinen kerstman:

1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
marsepein bruin
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
100 ml melk (koud)
eetbare lijm
marsepein zwart

preparation

Bereiding

1

Rol van rode fondant een lange slang van ongeveer 1 cm doorsnede.

2

Snijd twee gelijke stukken uit de slang van ongeveer 3 a 4 cm. Rol van witte fondant een dunnere slang voor de boorden van de broek. Maak hier ook twee gelijke stukken van die om de broekspijp heen passen.

3

Plak de twee witte stukken om de broekspijpen heen met wat eetbare lijm.

4

Buig beide 'benen' nu een beetje krom, zodat er knieën ontstaan.

5

Rol een stuk bruine marsepein uit tot een plak en snijd daar vier gelijke rechthoeken uit, voor de schoorsteen. Met de botte kant van een mesje maak je eerst horizontale strepen. Daarna zet je de verticale strepen er trapsgewijs in. Bepaal aan het einde nog even de juiste hoogte van je schoorsteen en haal er desnoods een rij stenen per vlak af.

6

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking en maak een laagje op de cupcake. In het midden doe je een flinke dot. Hier moet straks de schoorsteen omheen en is het mooi als de botercrème tot aan de rand komt.

7

Zet nu de vier delen van de schoorsteen op de cupcake en duw de randen tegen elkaar. Maak met een cocktailprikker draaiende bewegingen in de botercrème zodat het een beetje rommelig wordt.

8

Rol nu 2 kleine zwarte bolletjes marsepein tot worstjes. Ze mogen niet groter zijn dan 1,5 cm. Dit worden de laarzen.

9

Duw het worstje een beetje in een knik.

10

Zet het worstje rechtop en duw het onderste stuk een beetje samen en wat naar de onderkant. Doordat je het worstje op een tafel/vlak werkblad hebt wordt de onderzijde nu platter en ontstaat de zool van de laars. Duw aan beide zijkanten en je ziet de vorm van de laars tevoorschijn komen.

11

Als laatste maak je op 1/3 van de zool een diepe groef met een bot mesje zodat de hak ontstaat. De laars is gereed. Doe dat ook zo vanaf stap 8 met het andere zwarte bolletje marsepein.

12

Plak de laarzen op de benen en duw aan de andere kant een cocktailprikker in het been. De andere kant van de prikker prik je in de schoorsteen totdat je de cupcake raakt. Dan zit het been goed stevig vast. Doe dit ook met het andere been.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstman in schoorsteen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2265kJ
541kcal
4116kJ
983kcal
Vet 10.46g 19.02g
Koolhydraten 31.14g 56.61g
Eiwit 0.77g 1.40g