Flag

IJsbeer kwarktaartjes

6 - 8 stuks
Gemakkelijk
180
Schattige kleine ijsbeer kwarktaartjes met heerlijke witte chocolade!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kwarktaartjes
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 gboter of margarine
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
300 mlwater op kamertemperatuur
Voor de ijsbeertjes
100 gwitte chocolade geraspt
1 verpakkingDr. Oetker Rolfondant wit
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 pakjeDr. Oetker Suikeroogjes
Extra nodig
6 - 8taartringen of springvormpjes van ca. Ø 7 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes
bakpapier
cocktailprikkers
Dr. Oetker Bakspray of wat olie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
Picture - Dr. Oetker Suikeroogjes
1

Voorbereiden

Spray of olie de springvormpjes in en bedek de randen met bakpapier.

2

Kwarktaartjes maken

Smelt de boter in een steelpan en meng dit met het zakje kruimelbodemmix. Bedenk de springvormpjes gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vormpjes circa 10 minuten in de koelkast.

3

Doe het water, de kwark en de slagroom in een hoge kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

4

Voeg de taartmix toe aan het mengsel en klop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

5

Schenk het taartmengsel over de bodem van de springvormpjes. Laat de taartjes hierna 2,5 uur opstijven in de koelkast

Opstijftijd: 150 Minuten

6

IJsbeer decoraties maken

Rol het fondant uit tot een lap. Druk met een stekertje kleine rondjes uit het fondant voor de oortjes en iets grotere rondjes voor de neusjes. Spuit met de decoratiestift een klein driehoekje op de neus.

7

Bestrooi de kwarktaartjes volledig met de geraspte witte chocolade zodat de bovenkant compleet bedekt is. Druk de oortjes met behulp van cocktailprikkers in de taartjes en leg het neusje erop. 

8

Plaats ten slotte de suikeroogjes op de taartjes en de ijsbeer kwarktaartjes zijn ready to serve!