Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Hazelnoten laagjes taart

Dat ziet er super uit. Een prachtige taart die je vrij eenvoudig zelf kunt maken. Als je 'm opensnijd zie je schitterende laagjes van taart. En extra veel taart voor als je veel visite krijgt.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hazelnoten laagjes taart

Extra nodig:

bakpapier
springvorm (20 cm)
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton (grote, stervormige opening)
spuitzak

Voor de laagjestaart:

2 pakken Dr. Oetker Wolken Vanille
400 ml slagroom
6 eieren
1 zakje Dr. Oetker Nougatine

Voor de hazelnootcrème:

400 g poedersuiker
170 g hazelnootpasta
125 ml melk
snufje zout
Dr. Oetker Vanille Aroma paar druppeltjes
225 g boter (in blokjes)
2 flesjes Dr. Oetker Disco

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van beide springvorm met bakpapier en spray de zijkanten in met bakspray.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 45 minuten

2

Bereid het wolken vanillecakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng een half zakje nougatine door het beslag.

3

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de Wolken in ca. 45 min gaar en laat afkoelen op een rooster. En bak de volgende Wolken cake op dezelfde manier. Je kunt ook twee springvormen gebruiken als je dat prettiger vindt.

4

Voor de hazelnootcrème

Mix op de laagste snelheid de poedersuiker, zout, vanille aroma en melk tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de roomboter toe.

5

Voeg vervolgens de hazelnootpasta toe en mix het geheel in 10 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte crème. Als de crème te zacht is kun je deze ca. 30 minuten laten opstijven in de koelkast.

6

De laagjestaart maken

Snijd de vanille cakes horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste plak met een dunne laag hazelnoten crème. Leg daar de volgende plak op en bestrijk deze vervolgens ook met crème. Herhaal dit met de andere plakken cake.

7

Bestrijk vervolgens de buitenkant van de cake met een dunne laag crème.

8

Doe een beetje disco dip in je hand en bekleed de onderste helft van de cake met de kleurrijke disco dip. Verdeel de rest over de bovenkant van de cake.

9

Doe de overige hazelnootcrème in een spuitzak met kartelspuitmondje. Spuit aan de bovenkant langs de rand mooie krulletjes van de hazelnootcrème. Bewaar de hazelnoten laagjes taart in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Hazelnoten laagjes taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 42262 kJ
10094 kcal
1524 kJ
364 kcal
Vet 536.71 g 19.37 g
Koolhydraten 1,212.70 g 43.76 g
Eiwit 110.49 g 3.99 g