Flag

Hazelnoten laagjes taart

1 taart
Gemiddeld
40
Deze hazelnoten laagjes taart ziet er super uit! Makkelijk zelf te maken, met schitterende lagen als je 'm opensnijdt. Ideaal voor veel visite. Genieten!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
bakpapier
springvorm (20 cm)
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton (grote, stervormige opening)
spuitzak
Voor de laagjestaart
2 pakkenDr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
400 mlslagroom
6eieren
1 zakjeDr. Oetker Nougatine
Voor de hazelnootcrème
400 gpoedersuiker
170 ghazelnootpasta
125 mlmelk
snufjezout
Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak paar druppeltjes
225 gboter (in blokjes)
2 flesjesDr. Oetker Disco

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak paar druppeltjes
Picture - Dr. Oetker Disco
1

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van beide springvorm met bakpapier en spray de zijkanten in met bakspray.

Baktijd: 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Bereid het wolken cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng een half zakje nougatine door het beslag.

3

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de Wolken in ca. 45 min gaar en laat afkoelen op een rooster. En bak de volgende Wolken cake op dezelfde manier. Je kunt ook twee springvormen gebruiken als je dat prettiger vindt.

4

Voor de hazelnootcrème

Mix op de laagste snelheid de poedersuiker, zout, vanille aroma en melk tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de roomboter toe.

5

Voeg vervolgens de hazelnootpasta toe en mix het geheel in 10 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte crème. Als de crème te zacht is kun je deze ca. 30 minuten laten opstijven in de koelkast.

6

De laagjestaart maken

Snijd de vanille cakes horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste plak met een dunne laag hazelnoten crème. Leg daar de volgende plak op en bestrijk deze vervolgens ook met crème. Herhaal dit met de andere plakken cake.

7

Bestrijk vervolgens de buitenkant van de cake met een dunne laag crème.

8

Doe een beetje disco dip in je hand en bekleed de onderste helft van de cake met de kleurrijke disco dip. Verdeel de rest over de bovenkant van de cake.

9

Doe de overige hazelnootcrème in een spuitzak met kartelspuitmondje. Spuit aan de bovenkant langs de rand mooie krulletjes van de hazelnootcrème. Bewaar de hazelnoten laagjes taart in de koelkast.