Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Hartverwarmende Wolkentaart

Een prachtige moederdag- of valentijnstaart: Vanille Wolkencake in hartvorm met aardbeien, kwark, rode gelei en chocolade...

ongeveer 10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hartverwarmende Wolkentaart

Bakgerei:

mixer met garden
bakplaat
bakpapier
zeef
spuitzak
spuitmondje met ronde mond
springvorm hartvormig 24-26 cm

voor de Wolken cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren

voor het kwarkmengsel:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien (de taartmix)
500 g magere kwark
250 ml slagroom

voor decoratie:

200 g aardbeiensaus
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
250 ml slagroom
2 el suiker
6 aardbeien
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel 1 stift puur of melk

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor en bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over springvorm. Strooi ¼ van de poedersuiker met een zeefje over de cake . Bak de cake in ca. 50-55 minuten gaar. Laat de cake zonder de springvorm afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 50 - 55 minuten

Bereid de taartvulling van de kwarktaart aardbei (dus niet de bodem). Plaats de Wolken Vanille weer in de springvorm en schenk de helft van de kwarktaartmassa over de cakebodem in de springvorm. Laat de taart ca. 1 ½ uur opstijven in de koelkast.

Bereid een zakje Dr. Oetker Taartina helder volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik de aardbeiensaus als basis. Giet de gelei over de kwarktaart en laat vervolgens nog 1 u opstijven in de koelkast.

Smelt de Dr. Oetker Choco Dip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer de chocolade dun uit op bakpapier en laat vervolgens opstijven in de koelkast. Breek grove stukken van de chocolade.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Haal de hartjes cake voorzichtig uit de vorm. Smeer ⅔ van de room uit over de zijkant van de cake. Plak hier de chocolade schotten tegenaan. Doe de overige slagroom in de spuitzak en decoreer samen met de chocoladestift en de aardbeien de bovenkant van de taart.

Tip

* Snijd na het opstijven van de taart, met behulp van een mes, de taart los van de rand. Hierna is de springvorm eenvoudig verwijderen. * Gebruik de overige kwarktaartvulling voor bv een nagerecht of vul er kleine cupcake vormpjes mee.

Voedingswaarden Voor het recept Hartverwarmende Wolkentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2747 kJ
656 kcal
1101 kJ
263 kcal
Vet 42.41 g 16.96 g
Koolhydraten 57.59 g 23.04 g
Eiwit 11.72 g 4.69 g