Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Hartverwarmende Wolkentaart

Een prachtige moederdag- of valentijnstaart: Vanille Wolkencake in hartvorm met aardbeien, kwark, rode gelei en chocolade...

over 10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hartverwarmende Wolkentaart

Bakgerei:

mixer met garden
bakplaat
bakpapier
zeef
spuitzak
spuitmondje met ronde mond
springvorm hartvormig 24-26 cm

voor de Wolken cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren

voor het kwarkmengsel:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien (de taartmix)
500 g magere kwark
250 ml slagroom

voor decoratie:

200 g aardbeiensaus
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
250 ml slagroom
2 el suiker
6 aardbeien
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel 1 stift puur of melk

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor en bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over springvorm. Strooi ¼ van de poedersuiker met een zeefje over de cake . Bak de cake in ca. 50-55 minuten gaar. Laat de cake zonder de springvorm afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: over 50 - 55 Minuten

Bereid de taartvulling van de kwarktaart aardbei (dus niet de bodem). Plaats de Wolken Vanille weer in de springvorm en schenk de helft van de kwarktaartmassa over de cakebodem in de springvorm. Laat de taart ca. 1 ½ uur opstijven in de koelkast.

Bereid een zakje Dr. Oetker Taartina helder volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik de aardbeiensaus als basis. Giet de gelei over de kwarktaart en laat vervolgens nog 1 u opstijven in de koelkast.

Smelt de Dr. Oetker Choco Dip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer de chocolade dun uit op bakpapier en laat vervolgens opstijven in de koelkast. Breek grove stukken van de chocolade.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Haal de hartjes cake voorzichtig uit de vorm. Smeer ⅔ van de room uit over de zijkant van de cake. Plak hier de chocolade schotten tegenaan. Doe de overige slagroom in de spuitzak en decoreer samen met de chocoladestift en de aardbeien de bovenkant van de taart.

Tip

* Snijd na het opstijven van de taart, met behulp van een mes, de taart los van de rand. Hierna is de springvorm eenvoudig verwijderen. * Gebruik de overige kwarktaartvulling voor bv een nagerecht of vul er kleine cupcake vormpjes mee.

Voedingswaarden Voor het recept Hartverwarmende Wolkentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2747kJ
656kcal
1101kJ
263kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g