Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Happy Birthday taart

Happy Birthday to you! Maak eenvoudig en snel een leuke verjaardagstaart.

14 - 16 taartpunten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Happy Birthday taart

Voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m, op kamertemperatuur)
50 ml water

Voor decoratie en vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
100 ml melk (koud)
over 350 - 450 g fondant blauw
1 doosje frambozen (evt. diepvries)
100 g frambozenjam
poedersuiker

Extra nodig:

Versiersjabloon voor cake en taart (kan gespaard bij: https://webshop.oetker.nl/versiersjabloon-taart-cake)
kunststof roller voor het fondant
mixer met garden
springvorm ø 24 cm

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de happy birthday taart goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 30 - 35 Minuten

2

Maak de botercreme volgens de aanwijzingen op het zakje.

3

Snijd de taart voorzichtig doormidden.

4

Smeer een goede laag botercrème op de onderste laag. Druk hier wat frambozen in. Smeer wat jam aan de onderzijde van de bovenste biscuitlaag. Leg deze op de onderste laag. Gebruik nu de rest van de botercreme om de biscuittaart mee af te smeren.

5

Rol een grote plak blauwe fondant uit en bedek de gehele taart ermee. Strijk de taart helemaal glad en strak.

6

Leeg het versiersjabloon op de taart. Druk het voorzichtig ietsjes aan. Strooi de poedersuiker erover en klaar is de Happy Birthday taart!

Voedingswaarden Voor het recept Happy Birthday taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1281kJ
306kcal
1122kJ
268kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g