Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Halloween Spinnenweb koekjes

Een snel recept van Laura's Bakery om met Halloween een heerlijk spinnenweb koekje op tafel te zetten.

40 koekjes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloween Spinnenweb koekjes

Voor de chocoladesuiker koekjes:

75 g basterdsuiker (witte)
2,5 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g boter
0.5 eieren
175 g bloem
25 g cacao

Voor de vanillesuikerkoekjes:

75 g basterdsuiker (witte)
2,5 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g boter
0.5 eieren
200 g bloem
Dr. Oetker Kleurstoffen (geel en rood voor oranje)

Voor de spinnenwebben:

1 zakje Cookie Icing Wit

Extra nodig:

uitsteekvormpje (cirkels en pompoenen)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de chocolade koekjes

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.

2

Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Je kunt de bal deeg inpakken in folie, maar je kunt er ook plakken van maken om te koelen. Dat is bij de verwerking straks heel handig.

3

Na het koelen rol je het deeg uit tot een halve centimeter op een bebloemd oppervlak. Steek rondjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 graden.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 12 minuten

4

Zo maak je de vanillekoekjes

Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast.

5

Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te 'bloemerig' smaken.

6

Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden.

7

Tijd om te beginnen met de icing. Kneed het zakje icing voor gebruik een minuutje door. Verwijder het dopje van de verpakking en draai het spuitmondje erop.

8

Het decoreren is heel simpel, maar misschien vind je die eerste lijnen om te zetten een beetje eng. Om het 'decoreer gevoel' in de vingers te krijgen kun je even wat lijnen oefenen op een velletje papier of een oefen koekje. Ik doe dit zelf ook altijd nog even voordat ik begin aan het decoreren van koekjes.

9

Nadat je een beetje geoefend hebt gaan we verder op de koekjes. Maak eerst de basis van het web. Eigenlijk maak je gewoon een x en een + door elkaar. Zorg dat de lijnen in het midden kruizen. Laat die lijnen een paar minuutjes aan de lucht drogen. Dan worden ze een beetje steviger waardoor je de boogjes ertussen makkelijker kunt zetten.

10

Dan die lijnen tussen de basis. Werk van binnen naar buiten in een cirkel. De eerste cirkel is nog een beetje priegelen, maak kleine boogjes tussen de reeds gezette lijnen. Werk niet te langzaam, anders komt er teveel icing uit het spuitmondje. Raak het basislijntje aan, breng de spuitzak een beetje meer naar het midden tussen de twee basislijnen in en breng hem weer iets naar buiten naar de tweede lijn. Als je boogjes niet helemaal naar wens zijn, kun je ze nog een klein beetje corrigeren met een cocktailprikker.

11

Na die eerste cirkel volgt de tweede, je zult zien dat deze al makkelijker gaat. Ga zo door tot er geen ruimte meer is voor de boogjes of tot je vindt dat het genoeg is.

12

Laat de icing aan de lucht drogen. Na een uurtje zul je merken dat het al vrij droog aanvoelt, maar druk er nog niet op! Van binnen is de icing nog zacht. Laat de koekjes een paar uur drogen voordat je ze in de trommel doet om te bewaren.

Voedingswaarden Voor het recept Halloween Spinnenweb koekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 448 kJ
107 kcal
1792 kJ
428 kcal
Vet 4.58 g 18.32 g
Koolhydraten 14.60 g 58.40 g
Eiwit 1.51 g 6.03 g