Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Halloween Spinnenweb koekjes

Een snel recept van Laura's Bakery om met Halloween een heerlijk spinnenweb koekje op tafel te zetten.

40 koekjes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloween Spinnenweb koekjes

Voor de chocoladesuiker koekjes:

75 g basterdsuiker (witte)
2,5 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g boter
0.5 eieren
175 g bloem
25 g cacao

Voor de vanillesuikerkoekjes:

75 g basterdsuiker (witte)
2,5 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g boter
0.5 eieren
200 g bloem
Dr. Oetker Kleurstoffen (geel en rood voor oranje)

Voor de spinnenwebben:

1 zakje Cookie Icing Wit

Extra nodig:

uitsteekvormpje (cirkels en pompoenen)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de chocolade koekjes

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.

2

Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Je kunt de bal deeg inpakken in folie, maar je kunt er ook plakken van maken om te koelen. Dat is bij de verwerking straks heel handig.

3

Na het koelen rol je het deeg uit tot een halve centimeter op een bebloemd oppervlak. Steek rondjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 graden.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 12 Minuten

4

Zo maak je de vanillekoekjes

Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast.

5

Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te 'bloemerig' smaken.

6

Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden.

7

Tijd om te beginnen met de icing. Kneed het zakje icing voor gebruik een minuutje door. Verwijder het dopje van de verpakking en draai het spuitmondje erop.

8

Het decoreren is heel simpel, maar misschien vind je die eerste lijnen om te zetten een beetje eng. Om het 'decoreer gevoel' in de vingers te krijgen kun je even wat lijnen oefenen op een velletje papier of een oefen koekje. Ik doe dit zelf ook altijd nog even voordat ik begin aan het decoreren van koekjes.

9

Nadat je een beetje geoefend hebt gaan we verder op de koekjes. Maak eerst de basis van het web. Eigenlijk maak je gewoon een x en een + door elkaar. Zorg dat de lijnen in het midden kruizen. Laat die lijnen een paar minuutjes aan de lucht drogen. Dan worden ze een beetje steviger waardoor je de boogjes ertussen makkelijker kunt zetten.

10

Dan die lijnen tussen de basis. Werk van binnen naar buiten in een cirkel. De eerste cirkel is nog een beetje priegelen, maak kleine boogjes tussen de reeds gezette lijnen. Werk niet te langzaam, anders komt er teveel icing uit het spuitmondje. Raak het basislijntje aan, breng de spuitzak een beetje meer naar het midden tussen de twee basislijnen in en breng hem weer iets naar buiten naar de tweede lijn. Als je boogjes niet helemaal naar wens zijn, kun je ze nog een klein beetje corrigeren met een cocktailprikker.

11

Na die eerste cirkel volgt de tweede, je zult zien dat deze al makkelijker gaat. Ga zo door tot er geen ruimte meer is voor de boogjes of tot je vindt dat het genoeg is.

12

Laat de icing aan de lucht drogen. Na een uurtje zul je merken dat het al vrij droog aanvoelt, maar druk er nog niet op! Van binnen is de icing nog zacht. Laat de koekjes een paar uur drogen voordat je ze in de trommel doet om te bewaren.

Voedingswaarden Voor het recept Halloween Spinnenweb koekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 448kJ
107kcal
1792kJ
428kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g