Flag

Halloween Spinnenweb koekjes

40 koekjes
Gemakkelijk
40
Een snel recept van Laura's Bakery om met Halloween een heerlijk spinnenweb koekje op tafel te zetten.
Logo Image
Baktips
Ook leuk, het midden van het web niet precies in het midden van het koekje plaatjes. Of misschien zelfs wel helemaal aan de rand. Zo kun je met precies dezelfde techniek toch een hele hoop verschillende spinnenwebben maken. Ik koos voor donkerbruine cirkels en oranje pompoenen, maar ook hierin kun je variëren. Maak een zwarte heksenhoed, groene Frankenstein of een gele maan. Elk soort Halloween koekje kun je voorzien van een spinnenweb!
Baktips
Dit recept is gemaakt door Laura's Bakery. www.laurabakery.nl
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocoladesuiker koekjes
75 gbasterdsuiker (witte)
2,5 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
100 gboter
0.5eieren
175 gbloem
25 gcacao
Voor de vanillesuikerkoekjes
75 gbasterdsuiker (witte)
2,5 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
100 gboter
0.5eieren
200 gbloem
Dr. Oetker Kleurstoffen (geel en rood voor oranje)
Voor de spinnenwebben
1 zakjeCookie Icing Wit
Extra nodig
uitsteekvormpje (cirkels en pompoenen)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen  (geel en rood voor oranje)
1

Zo maak je de chocolade koekjes

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.

2

Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Je kunt de bal deeg inpakken in folie, maar je kunt er ook plakken van maken om te koelen. Dat is bij de verwerking straks heel handig.

3

Na het koelen rol je het deeg uit tot een halve centimeter op een bebloemd oppervlak. Steek rondjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 graden.

Baktijd: 10 - 12 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Zo maak je de vanillekoekjes

Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast.

5

Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te 'bloemerig' smaken.

6

Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden.

7

Tijd om te beginnen met de icing. Kneed het zakje icing voor gebruik een minuutje door. Verwijder het dopje van de verpakking en draai het spuitmondje erop.

8

Het decoreren is heel simpel, maar misschien vind je die eerste lijnen om te zetten een beetje eng. Om het 'decoreer gevoel' in de vingers te krijgen kun je even wat lijnen oefenen op een velletje papier of een oefen koekje. Ik doe dit zelf ook altijd nog even voordat ik begin aan het decoreren van koekjes.

9

Nadat je een beetje geoefend hebt gaan we verder op de koekjes. Maak eerst de basis van het web. Eigenlijk maak je gewoon een x en een + door elkaar. Zorg dat de lijnen in het midden kruizen. Laat die lijnen een paar minuutjes aan de lucht drogen. Dan worden ze een beetje steviger waardoor je de boogjes ertussen makkelijker kunt zetten.

10

Dan die lijnen tussen de basis. Werk van binnen naar buiten in een cirkel. De eerste cirkel is nog een beetje priegelen, maak kleine boogjes tussen de reeds gezette lijnen. Werk niet te langzaam, anders komt er teveel icing uit het spuitmondje. Raak het basislijntje aan, breng de spuitzak een beetje meer naar het midden tussen de twee basislijnen in en breng hem weer iets naar buiten naar de tweede lijn. Als je boogjes niet helemaal naar wens zijn, kun je ze nog een klein beetje corrigeren met een cocktailprikker.

11

Na die eerste cirkel volgt de tweede, je zult zien dat deze al makkelijker gaat. Ga zo door tot er geen ruimte meer is voor de boogjes of tot je vindt dat het genoeg is.

12

Laat de icing aan de lucht drogen. Na een uurtje zul je merken dat het al vrij droog aanvoelt, maar druk er nog niet op! Van binnen is de icing nog zacht. Laat de koekjes een paar uur drogen voordat je ze in de trommel doet om te bewaren.

Baktips

  • Ook leuk, het midden van het web niet precies in het midden van het koekje plaatjes. Of misschien zelfs wel helemaal aan de rand. Zo kun je met precies dezelfde techniek toch een hele hoop verschillende spinnenwebben maken. Ik koos voor donkerbruine cirkels en oranje pompoenen, maar ook hierin kun je variëren. Maak een zwarte heksenhoed, groene Frankenstein of een gele maan. Elk soort Halloween koekje kun je voorzien van een spinnenweb!
  • Dit recept is gemaakt door Laura's Bakery. www.laurabakery.nl