Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Halloween mummy koekjes

Brenda Kookt: een leuke tip voor Halloween. Ik laat je zien hoe je heel gemakkelijk deze schattige halloweenkoekjes maakt: mummy's! Leuk om te maken met (of zonder) kids!

20 koekjes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloween mummy koekjes

Voor de speculaaskoeken:

500 g bloem
225 g boter (op kamertemperatuur)
160 g basterdsuiker donkerbruin
160 ml schenkstroop
1 ei (op kamertemperatuur)
1 eidooier
1,5 el speculaaskruiden
snufje zout

Voor de mummies:

1 zakje Cookie Icing Wit
Dr. Oetker Kleurstoffen

Extra nodig:

uitsteekvormpje rond met een diameter van 8 tot 10 cm

preparation

Bereiding

1

Hoe maak je speculaaskoeken

Meng met een mixer de boter, suiker en stroop tot een romig geheel. Voeg hierna het ei en de eidooier toe en meng dit ook goed door elkaar.

2

Meng in een andere kom de bloem met zout en speculaaskruiden alvast door elkaar. Voeg dit in drie delen bij het botermengsel en mix dit ook goed door elkaar.

3

Verdeel het deeg in 2 of 3 delen, maak er plakken van en bedek met huishoudfolie. Laat dit minimaal 4 uur rusten in de koelkast.

4

Het bakken van de koeken: Verwarm de oven voor op 160ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek de koekjes uit. Verdeel de koeken op een bakplaat en bak ze in 20 minuten af.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 20 minuten

5

Laat de koeken afkoelen voor je ze gaat decoreren. Bewaar de (gedecoreerde) koeken in een afgesloten trommel.

6

Voor de mummies decoratie

Spuit met de Witte Cookie Icing eerst de witte oogjes op de plek waar je ze wilt hebben

7

Trek vervolgens van links naar rechts zigzaggend strepen over het koekje, laat de ruimte om de ogen vrij

8

Trek hierna van rechts naar links strepen, precies tussen de strepen die je zojuist hebt gezet

9

Laat de cookie icing ongeveer 20 minuten uitharden voordat je verder gaat met de tweede kleur

10

Ondertussen kun je een tweede kleur aanmaken. Meng in een bakje de Witte Cookie Icing met een paar druppels Dr. Oetker kleurstof (rood en geel of blauw).

11

Pak een satéprikker en dip deze in de gekleurde icing, zet hiermee gekleurde stipjes in de ogen van de mummy's

12

Laat de Cookie Icing hierna ongeveer 1 uur uitharden voor je ze kunt eten. Als je de koekjes wilt opstapelen moet je 4 uur wachten, hierna kun je ze ook in een koektrommel bewaren.

Voedingswaarden Voor het recept Halloween mummy koekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1101kJ
263kcal
1721kJ
411kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g