Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Halloween mummy koekjes

Brenda Kookt: een leuke tip voor Halloween. Ik laat je zien hoe je heel gemakkelijk deze schattige halloweenkoekjes maakt: mummy's! Leuk om te maken met (of zonder) kids!

20 koekjes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloween mummy koekjes

Voor de speculaaskoeken:

500 g bloem
225 g boter (op kamertemperatuur)
160 g basterdsuiker donkerbruin
160 ml schenkstroop
1 ei (op kamertemperatuur)
1 eidooier
1,5 el speculaaskruiden
snufje zout

Voor de mummies:

1 zakje Cookie Icing Wit
Dr. Oetker Kleurstoffen

Extra nodig:

uitsteekvormpje rond met een diameter van 8 tot 10 cm

preparation

Bereiding

1

Hoe maak je speculaaskoeken

Meng met een mixer de boter, suiker en stroop tot een romig geheel. Voeg hierna het ei en de eidooier toe en meng dit ook goed door elkaar.

2

Meng in een andere kom de bloem met zout en speculaaskruiden alvast door elkaar. Voeg dit in drie delen bij het botermengsel en mix dit ook goed door elkaar.

3

Verdeel het deeg in 2 of 3 delen, maak er plakken van en bedek met huishoudfolie. Laat dit minimaal 4 uur rusten in de koelkast.

4

Het bakken van de koeken: Verwarm de oven voor op 160ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek de koekjes uit. Verdeel de koeken op een bakplaat en bak ze in 20 minuten af.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 20 minuten

5

Laat de koeken afkoelen voor je ze gaat decoreren. Bewaar de (gedecoreerde) koeken in een afgesloten trommel.

6

Voor de mummies decoratie

Spuit met de Witte Cookie Icing eerst de witte oogjes op de plek waar je ze wilt hebben

7

Trek vervolgens van links naar rechts zigzaggend strepen over het koekje, laat de ruimte om de ogen vrij

8

Trek hierna van rechts naar links strepen, precies tussen de strepen die je zojuist hebt gezet

9

Laat de cookie icing ongeveer 20 minuten uitharden voordat je verder gaat met de tweede kleur

10

Ondertussen kun je een tweede kleur aanmaken. Meng in een bakje de Witte Cookie Icing met een paar druppels Dr. Oetker kleurstof (rood en geel of blauw).

11

Pak een satéprikker en dip deze in de gekleurde icing, zet hiermee gekleurde stipjes in de ogen van de mummy's

12

Laat de Cookie Icing hierna ongeveer 1 uur uitharden voor je ze kunt eten. Als je de koekjes wilt opstapelen moet je 4 uur wachten, hierna kun je ze ook in een koektrommel bewaren.

Voedingswaarden Voor het recept Halloween mummy koekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1101 kJ
263 kcal
1721 kJ
411 kcal
Vet 10.23 g 15.98 g
Koolhydraten 38.24 g 59.74 g
Eiwit 3.75 g 5.86 g