Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Griezelkoekjes

Met deze griezelkoekjes ben je klaar voor Halloween.

20 koekjes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Griezelkoekjes

Bakgerei:

uitsteekvormpje s (halloween) of sjabloontjes

Voor het deeg:

250 g bloem
1 tl Dr. Oetker Backin
50 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 ei
50 g honing
3 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
100 g margarine
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze halloweenkoekjes

Vet drie bakplaten in met boter of met de Dr. Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 10 Minuten

2

Meng het bloem met het bakpoeder en zeef het in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe. Kneed het met de mixer (deeghaken) tot een glad deeg.

3

Bestuif het werkblad met een laagje bloem. Verdeel het deeg in drie grote stukken en rol ze stuk voor stuk uit tot een dunne lap. Bestuif ook de deegstekertjes met een beetje bloem.

4

Steek de spookfiguurtjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je geen halloweenvormpjes heeft, kun je ook aan de hand van papierensjabloontjes de motieven uitsteken (pompoenen, heksen, katten, spoken, etc.).

5

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

6

Trek na het bakken de halloweenkoekjes met behulp van het bakpapier van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.

7

Maak de halloweenkoekjes af door ze te versieren met de Schrijfstiften.

Voedingswaarden Voor het recept Griezelkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 582kJ
139kcal
1616kJ
386kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g