Geglazuurde vruchtentulband

Een rijkelijk gevulde tulband met een laagje frambozen glazuur.

1 stuk

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geglazuurde vruchtentulband

Bakgerei:

tulbandvorm (2 liter)

Voor de tulband:

150 g witte chocolade
150 g margarine
200 g basterdsuiker (witte)
2 zakjes Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
4 eieren
225 g bloem
0,5 zakjes Dr. Oetker Backin
zout
100 g gedroogd rood fruit (kersen, cranberry's, bessen)
3 - 4 zakjes Dr. Oetker Roze glazuur
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze tulband

Vet de tulbandvorm in. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 60 - 70 Minuten

2

Breek de witte chocolade boven een beslagkom. Zet het in een pan met heet water en laat de chocolade net smelten (au bain marie). Neem de kom uit het waterbad, voeg boter toe en klop het met een mixer met garden zacht. Voeg 150 g suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe en klop het mengsel wit en romig.

3

Splits de eieren. Roer de dooiers door het boter-suikermengsel. Zeef de bloem en ½ zakje Backin boven de kom en roer het er snel door, met de mixer op de laagste stand. Maak de garden schoon. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Roer ongeveer eenderde van het eiwitschuim door het beslag.

4

Schep de vruchtjes en de rest van het eiwitschuim erop en spatel het er luchtig door. Vul de vorm met het beslag. Zet de vorm op het rooster net onder het midden van de oven en bak de tulband goudbruin en gaar. Je kunt controleren of de tulband gaar is door met een prikker in de tulband te prikken: komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar.

5

Schakel de oven uit en laat de vorm 10 minuten in een geopende oven staan. Keer de tulband op een rooster en laat de tulband helemaal afkoelen.

6

Smelt het glazuur volgens de aanwijzig op de zakjes. Verdeel het glazuur over de tulband. Versier de tulband daarna snel met glittersuiker. Laat het glazuur opstijven.

Voedingswaarden Voor het recept Geglazuurde vruchtentulband

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 24187 kJ
5777 kcal
1595 kJ
381 kcal
Vet 190.37 g 12.54 g
Koolhydraten 944.52 g 62.22 g
Eiwit 65.03 g 4.28 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no