Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Geglazuurde vruchtentulband

Een rijkelijk gevulde tulband met een laagje frambozen glazuur.

1 stuk

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geglazuurde vruchtentulband

Bakgerei:

tulbandvorm (2 liter)

Voor de tulband:

150 g witte chocolade
150 g margarine
200 g basterdsuiker (witte)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
4 eieren
225 g bloem
0,5 zakjes Dr. Oetker Backin
zout
100 g gedroogd rood fruit (kersen, cranberry's, bessen)
3 - 4 zakjes Dr. Oetker Roze glazuur
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze tulband

Vet de tulbandvorm in. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 60 - 70 minuten

2

Breek de witte chocolade boven een beslagkom. Zet het in een pan met heet water en laat de chocolade net smelten (au bain marie). Neem de kom uit het waterbad, voeg boter toe en klop het met een mixer met garden zacht. Voeg 150 g suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe en klop het mengsel wit en romig.

3

Splits de eieren. Roer de dooiers door het boter-suikermengsel. Zeef de bloem en ½ zakje Backin boven de kom en roer het er snel door, met de mixer op de laagste stand. Maak de garden schoon. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Roer ongeveer eenderde van het eiwitschuim door het beslag.

4

Schep de vruchtjes en de rest van het eiwitschuim erop en spatel het er luchtig door. Vul de vorm met het beslag. Zet de vorm op het rooster net onder het midden van de oven en bak de tulband goudbruin en gaar. Je kunt controleren of de tulband gaar is door met een prikker in de tulband te prikken: komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar.

5

Schakel de oven uit en laat de vorm 10 minuten in een geopende oven staan. Keer de tulband op een rooster en laat de tulband helemaal afkoelen.

6

Smelt het glazuur volgens de aanwijzig op de zakjes. Verdeel het glazuur over de tulband. Versier de tulband daarna snel met glittersuiker. Laat het glazuur opstijven.

Voedingswaarden Voor het recept Geglazuurde vruchtentulband

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 24187kJ
5777kcal
1595kJ
381kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g