Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Geboortemopjes

Geboortemopjes: amandelkoekjes met glazuur en natuurlijk roze of blauwe muisjes.

ongeveer 20 koekjes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geboortemopjes

:

Mixer met deeghaken
Plasticfolie

Voor de geboortekoekjes:

1 ei
1 pak Dr. Oetker Amandelspijs
60 g fijne kristalsuiker
eetpapier of ouwel (optioneel)

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
0,5 pakken geboortemuisjes (roze of blauw)

preparation

Bereiding

1

Geboortekoekjes deeg

Splits het ei. Meng met de mixer met kneedhaken het spijs met de eidooier en 1 eetlepel fijne suiker. Vorm er een ca. 35 cm lange rol van.

2

Strooi de rest van de suiker op een stuk bakpapier en rol de spijsrol erdoor. Leg de ouwel of het eetpapier op de bakplaat.

3

Snijd de deegrol in stukjes van 1,5 cm dik en leg ze plat op bakplaat, met tussenruimtes van 3 cm. Schuif de bakplaat onderin de oven en bak de geboortemopjes in 12 minuten goudbruin.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

4

Schuif het bakpapier en laat de geboortemopjes op een oven afkoelen. Breek voorzichtig het ouwel of eetpapier los van de koekjes.

5

Verwarm het glazuur van uw keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in een kommetje. Zet het kommetje in een grotere kom met heet water, zodat het glazuur vloeibaar blijft.

6

Dip de geboortemopjes half in het glazuur, laat het glazuur afdruipen en bestrooi ze met geboortemuisjes. Leg ze op een rooster en laat het glazuur opdrogen.

Voedingswaarden Voor het recept Geboortemopjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 548kJ
131kcal
1620kJ
387kcal
Vet 0.29g 0.85g
Koolhydraten 23.06g 67.82g
Eiwit 1.66g 4.87g