Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Geboortemopjes

Geboortemopjes: amandelkoekjes met glazuur en natuurlijk roze of blauwe muisjes.

ongeveer 20 koekjes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geboortemopjes

:

Mixer met deeghaken
Plasticfolie

Voor de geboortekoekjes:

1 ei
1 pak Dr. Oetker Amandelspijs
60 g fijne kristalsuiker
eetpapier of ouwel (optioneel)

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
0,5 pakken geboortemuisjes (roze of blauw)

preparation

Bereiding

1

Geboortekoekjes deeg

Splits het ei. Meng met de mixer met kneedhaken het spijs met de eidooier en 1 eetlepel fijne suiker. Vorm er een ca. 35 cm lange rol van.

2

Strooi de rest van de suiker op een stuk bakpapier en rol de spijsrol erdoor. Leg de ouwel of het eetpapier op de bakplaat.

3

Snijd de deegrol in stukjes van 1,5 cm dik en leg ze plat op bakplaat, met tussenruimtes van 3 cm. Schuif de bakplaat onderin de oven en bak de geboortemopjes in 12 minuten goudbruin.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

4

Schuif het bakpapier en laat de geboortemopjes op een oven afkoelen. Breek voorzichtig het ouwel of eetpapier los van de koekjes.

5

Verwarm het glazuur van uw keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in een kommetje. Zet het kommetje in een grotere kom met heet water, zodat het glazuur vloeibaar blijft.

6

Dip de geboortemopjes half in het glazuur, laat het glazuur afdruipen en bestrooi ze met geboortemuisjes. Leg ze op een rooster en laat het glazuur opdrogen.

Voedingswaarden Voor het recept Geboortemopjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 548 kJ
131 kcal
1620 kJ
387 kcal
Vet 0.29 g 0.85 g
Koolhydraten 23.06 g 67.82 g
Eiwit 1.66 g 4.87 g