Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Frambozen cupcakes met frambozenroom

Mooi, lekker en zo gemaakt! Frambozen cupcakes.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Frambozen cupcakes met frambozenroom

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk
200 g frambozen
Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
400 ml slagroom
60 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Spuitzak met stermond

Bakpapier

Scherp mesje

Kunststof roller

Koekuitsteker (6 cm doorsnede)

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze frambozen cupcakes:

Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn en dat de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en zet hier de cakevormpjes op. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 22 Min.

2

Pureer de frambozen. Houdt 12 mooie frambozen apart voor decoratie van de cupcakes. Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Voeg 75 gram frambozenpuree toe. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes.

3

Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De frambozen cupcakes zijn gaar als je met de vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert. Na het afkoelen zijn de frambozen cupcakes klaar om te versieren.

4

Kneed het stukje roze marsepein soepel. Rol het uit tot een lap van 2 mm dik. Steek er 12 rondjes uit en leg deze op de cupcakes. Kneed ook het groene marsepein soepel en rol het uit tot een lap van ongeveer 2 mm dik. Teken een blaadje op het papier en knip het uit. Gebruik het blaadje als sjabloon voor de groene marsepeinlap en snijd er 12 blaadjes uit.

5

De frambozen topping:

Klop de slagroom met poedersuiker en Klop-Fix stijf. Spatel de frambozenpuree erdoor. Vul de spuitzak met de frambozen topping en spuit op elke cakeje een lekkere grote toef. Maak de frambozen cupcake helemaal af met een framboosje.

Voedingswaarden Voor het recept Frambozen cupcakes met frambozenroom

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 3802kJ
912kcal
216kJ
52kcal
Vet 25g 1.4g
Koolhydraten 98g 5.6g
Eiwit 27g 1.5g