Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Feestelijke soezenkrans

Deze prachtige soezenkrans is perfect voor de Kerst. Geweldig om te zien en erg lekker.

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Feestelijke soezenkrans

Bakgerei:

springvorm (22 cm)
bakpapier
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening

Voor het soezenbeslag:

200 ml volle melk of halfvolle melk
100 g margarine
120 g bloem
4 eieren losgeklopt
0,5 tl Dr. Oetker Backin
snufje zout

Voor de vulling:

500 ml slagroom
50 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

Voor decoratie:

poedersuiker
chocoflakes
1 - 2 takjes munt (optioneel)
schaaltje rode vruchten (evt. uit pot of blik, optioneel)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze soezenbeslag

Verwarm de oven voor. Giet de melk in een steelpannetje en voeg het zout en de boter toe. Verwarm de melk en laat het enkele seconden koken. Neem de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer dit met een garde tot een gladde massa.

2

Zet de pan weer terug op een laag vuur en blijf roeren totdat het deeg als een bal van de pan los laat. Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk onder goed roeren de losgeklopte eieren toe. Voeg vervolgens het bakpoeder toe en meng het geheel tot een glad soezenbeslag.

3

De soezenkrans

Teken met behulp van een springvorm of een bord een cirkel van ca. 22 cm op het bakpapier. Keer vervolgens het papier om en leg het op de bakplaat. Schep het soezenbeslag in een spuitzak en spuit van het beslag een cirkel op het bakpapier (houdt de getekende cirkel als richtlijn).

4

Soezenkrans bakken

Bak de krans in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin. Laat na het bakken de krans goed afkoelen.

Elektrische oven: 210 °C

Heteluchtoven 190 °C

Baktijd: 40 minuten

5

De romige soezenkrans vulling

Klop de slagroom luchtig met de suiker, vanillesuiker en Klop-fix. Snijd de soezenkrans voorzichtig door midden. Neem de bovenkant van de soezenkrans af en leg deze even apart. Spuit ongeveer ¾ deel van de slagroom op de onderkant van de krans. Leg eventueel stukjes fruit op de slagroom als extraatje.

6

Leg de bovenkant van de soezenkrans terug op de vulling. Spuit van de resterende slagroom ca. 8 rozetten. Bestrooi de hele krans met poedersuiker (dit gaat het mooist met een zeefje). Decoreer de rozetjes met chocoflakes een blaadje munt en bijvoorbeeld een kers.

Voedingswaarden Voor het recept Feestelijke soezenkrans

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 16429kJ
3924kcal
1135kJ
271kcal
Vet 290.90g 20.10g
Koolhydraten 258.18g 17.84g
Eiwit 67.80g 4.69g