Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Dubbele schuimpjes

Dubbel schuimpjes: luchtig, knapperig, zoet kortom een heerlijk tussendoortje.

18 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Dubbele schuimpjes

Bakgerei:

citroensap
bakplaat
bakpapier
kom (groot)

Voor de schuimpjes:

4 eiwitten
240 g suiker (fijne)
4 tl maizena
2 tl citroensap
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
200 g aardbeiensaus

preparation

Bereiding

1

Schuimpjes maken

Verwarm de oven voor. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak de kom en de garden vetvrij met citroensap.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: 30 minuten

2

Klop in de kom de eiwitten met de mixer in 2 minuten los. Klop daarna op de hoogste stand het schuim tot zachte, omvallende pieken. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel tot het gaat glanzen.

3

Zeef de maïzena boven de kom. Sprenkel het citroensap en ½ flesje aroma erover en spatel dit door het schuim. Schep met een dessertlepel 36 toefjes eiwitschuim in rijen op de bakplaten, 2 cm uit elkaar.

4

Schuif de bakplaten helemaal bovenin en helemaal onderin de oven. Schakel de temperatuur van de oven terug naar 125°C, (hetelucht 100°C, gasovenstand 1) en bak de schuimkoekjes 30 minuten. Schakel de oven uit, maar laat de schuimpjes in de oven staan en laat ze minstens vier uur drogen in de gesloten oven.

5

Haal ze met een groot mes voorzichtig los van het bakpapier. Bestrijk steeds twee schuimkoekjes van dezelfde kleur met aardbeiensaus en plak ze tegen elkaar aan.

Voedingswaarden Voor het recept Dubbele schuimpjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 377 kJ
90 kcal
1105 kJ
264 kcal
Vet 0.00 g 0.00 g
Koolhydraten 20.84 g 61.29 g
Eiwit 0.74 g 2.17 g