Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Dubbele schuimpjes

Dubbel schuimpjes: luchtig, knapperig, zoet kortom een heerlijk tussendoortje.

18 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Dubbele schuimpjes

Bakgerei:

citroensap
bakplaat
bakpapier
kom (groot)

Voor de schuimpjes:

4 eiwitten
240 g suiker (fijne)
4 tl maizena
2 tl citroensap
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
200 g aardbeiensaus

preparation

Bereiding

1

Schuimpjes maken

Verwarm de oven voor. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak de kom en de garden vetvrij met citroensap.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: 30 Minuten

2

Klop in de kom de eiwitten met de mixer in 2 minuten los. Klop daarna op de hoogste stand het schuim tot zachte, omvallende pieken. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel tot het gaat glanzen.

3

Zeef de maïzena boven de kom. Sprenkel het citroensap en ½ flesje aroma erover en spatel dit door het schuim. Schep met een dessertlepel 36 toefjes eiwitschuim in rijen op de bakplaten, 2 cm uit elkaar.

4

Schuif de bakplaten helemaal bovenin en helemaal onderin de oven. Schakel de temperatuur van de oven terug naar 125°C, (hetelucht 100°C, gasovenstand 1) en bak de schuimkoekjes 30 minuten. Schakel de oven uit, maar laat de schuimpjes in de oven staan en laat ze minstens vier uur drogen in de gesloten oven.

5

Haal ze met een groot mes voorzichtig los van het bakpapier. Bestrijk steeds twee schuimkoekjes van dezelfde kleur met aardbeiensaus en plak ze tegen elkaar aan.

Voedingswaarden Voor het recept Dubbele schuimpjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 377kJ
90kcal
1105kJ
264kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g