Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Druiven-Bosvruchtentaart

Een heerlijke bosvruchten kwarktaart met verse druiven en een bodem van lange vingers.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Druiven-Bosvruchtentaart

Extra nodig:

Springvorm Ø24 cm
Beslagkom
Bakpapier
Mixer met garden
Steelpannetje

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
125 g lange vingers
80 g margarine
200 ml rode druivensap
200 ml water
500 ml magere kwark
250 ml slagroom
300 g bosvruchten

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Bedek de springvormbodem met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Doe de lange vingers in een diepvrieszakje. Sluit deze goed af en verkruimel de lange vingers met een deegroller. Smelt 80 gram boter in een pannetje. Laat de boter iets afkoelen.

2

Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter door de kruimels. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten in de koelkast.

Opstijftijd: 10 minuten

3

Taartmengsel maken

Doe het water in een beslagkom en voeg het rode druivensap toe. Voeg de taartmix toe en klop dit met de mixer met garden op de laagste stand in één minuut tot een glad mengsel.

4

Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa.

5

Leg wat bosvruchten apart voor de garnering van de taart. Meng de andere bosvruchten met een spatel voorzichtig door het taartmengsel.

6

Schenk het mengsel voorzichtig op de bodem en laat de taart minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast. Garneer de kwarktaart met de bosvruchten.

Opstijftijd: 150 - 180 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Druiven-Bosvruchtentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1269 kJ
303 kcal
754 kJ
180 kcal
Vet 16.79 g 10.00 g
Koolhydraten 30.13 g 17.94 g
Eiwit 7.38 g 4.39 g