Flag

Drip cake met unicorn strooisel

10 taartpunten
Gemiddeld
100
Een kleurrijke drip cake, gedecoreerd met unicorn-decoratiestrooisel en heerlijke donuts voor een vrolijke feesttaart!
Logo Image
Baktips
Gebruik ook eens gekleurde drips. Neem hiervoor een zakje Dr. Oetker Glazuur Wit in plaats van Choco. Kleur de witte glazuur na verwarmen met enkele druppel Dr. Oetker Kleurstof naar keuze.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuit
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
Voor de botercreme
2 zakjesDr. Oetker Botercrème
200 groomboter
250 mlmelk
3 tlDr. Oetker Aroma Citroensmaak
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
Voor decoratie
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
3donuts
Dr. Oetker Unicorn Mix
Extra nodig
springvorm Ø 20 cm
bakpapier
Dr. Oetker Bakspray
beslagkom
mixer met gardes
taartzaag of broodmes
3kommetjes/bakjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Aroma Citroensmaak
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
Picture - Dr. Oetker Unicorn Mix
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

3

Biscuitbodem bereiden

Doe de mix uit het pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. 

4

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. 

5

Plaats de springvorm op een rooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin. 

Baktijd: 40 - 50 Minuten

6

Verwijder de springvorm en laat de biscuittaart goed afkoelen op een rooster.

7

Luchtige botercrème maken

Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad, smeuïg en zonder klontjes.

8

Voeg de melk (250 ml) en de mix voor botercrème (2 zakjes) toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel.

9

Rasp naar smaak de citroenaroma (2-3 el) toe aan de botercrème. Verdeel de botercrème over 3 bakjes en voeg aan 1 bakje een paar druppels rode kleurstof zodat er roze ontstaat, aan 1 bakje een paar druppels blauwe kleurstof en aan het resterende bakje rode én blauwe druppels toe zodat er lila ontstaat. 

10

Drip cake vullen en decoreren

Haal de taart uit de vorm en snijd de taart in 2 gelijke delen, dit gaat het makkelijkst met een taartzaag. Spuit een laagje botercrème op de onderste laag van de cake. Leg de bovenste plak erop en druk zachtjes aan. Besmeer de bovenkant en de zijkant met botercrème en strijk met een spatel glad. De cake mag er nog een beetje doorheen schijnen.

11

Neem een kleine spatel en bestreek de cake met kleine veegjes gekleurde botercrème. Strijk het vervolgens glad met een grotere spatel. 

12

Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco in een pannetje of kom met heet water (niet kokend) gedurende 5 minuten. Kneed het zakje hierna goed door en doe de inhoud in een kom.

13

Giet het glazuur langzaam en beetje bij beetje langs de rand van de bovenkant van de taart zodat er drips ontstaan. Garneer de taart met donuts (3 stuks) en verdeel de unicornmix over de bovenkant van de taart.

Baktips

  • Gebruik ook eens gekleurde drips. Neem hiervoor een zakje Dr. Oetker Glazuur Wit in plaats van Choco. Kleur de witte glazuur na verwarmen met enkele druppel Dr. Oetker Kleurstof naar keuze.