Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Devilish Chocolate Cake

Een duivels lekkere chocolade-kokos schuimtaart. Kun jij de verleiding weerstaan? Nee?  Zo maak je 'm.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Devilish Chocolate Cake

Voor de chocolate cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 ml slagroom
3 eieren

Voor meringue decoratie:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena
2 el cacao poeder

Extra nodig:

springvorm Ø 20 cm
Dr. Oetker Bakspray
mixer met garden
beslagkom
kartelmes/broodmes
zeef (fijn, voor bestrooien met cacaopoeder)
citroensap (voor vetvrij maken van kom)

preparation

Bereiding

1

Choco Kokos cake bakken

Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de springvorm in met bakspray en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Bak de cake onderin de oven in 55-60 minuten gaar. Prik met en satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 55 - 60 minuten

2

Drie lagen Choco Kokos cake

Snijd de afgekoelde cake in drie gelijke lagen.

3

Meringue maken

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door een keukenpapiertje met wat citroensap door de kom te halen. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Vullen en decoreren

Verdeel ⅔ van de meringue gelijkmatig over de twee onderste cakelagen. Leg deze lagen op elkaar. De bovenste laag leg je hierop. Bestrijk de choco kokos cake helemaal met de overige meringue. Strooi, met behulp van een zeefje, een klein beetje cacaopoeder over de Devilsh Choco-Kokos Cake.

Voedingswaarden Voor het recept Devilish Chocolate Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1223kJ
292kcal
1277kJ
305kcal
Vet 14.84g 15.46g
Koolhydraten 33.28g 34.67g
Eiwit 5.56g 5.80g