Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Devilish Chocolate Cake

Een duivels lekkere chocolade-kokos schuimtaart. Kun jij de verleiding weerstaan? Nee?  Zo maak je 'm.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Devilish Chocolate Cake

Voor de chocolate cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 ml slagroom
3 eieren

Voor meringue decoratie:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena
2 el cacao poeder

Extra nodig:

springvorm Ø 20 cm
Dr. Oetker Bakspray
mixer met garden
beslagkom
kartelmes/broodmes
zeef (fijn, voor bestrooien met cacaopoeder)
citroensap (voor vetvrij maken van kom)

preparation

Bereiding

1

Choco Kokos cake bakken

Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de springvorm in met bakspray en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Bak de cake onderin de oven in 55-60 minuten gaar. Prik met en satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 55 - 60 minuten

2

Drie lagen Choco Kokos cake

Snijd de afgekoelde cake in drie gelijke lagen.

3

Meringue maken

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door een keukenpapiertje met wat citroensap door de kom te halen. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Vullen en decoreren

Verdeel ⅔ van de meringue gelijkmatig over de twee onderste cakelagen. Leg deze lagen op elkaar. De bovenste laag leg je hierop. Bestrijk de choco kokos cake helemaal met de overige meringue. Strooi, met behulp van een zeefje, een klein beetje cacaopoeder over de Devilsh Choco-Kokos Cake.

Voedingswaarden Voor het recept Devilish Chocolate Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1223 kJ
292 kcal
1277 kJ
305 kcal
Vet 14.84 g 15.46 g
Koolhydraten 33.28 g 34.67 g
Eiwit 5.56 g 5.80 g