Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Deense koffiebroodjes Kwarkvlaaitjes

Lekker voor een picknick of gewoon als je zin hebt in wat extra lekkers: deze Deense Kwarkvlaaitjes maak je lekker zelf. Kijk ook bij de andere Deense koffiebroodjes voor leuke variaties.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Deense koffiebroodjes Kwarkvlaaitjes

Bakgerei:

rasp
bakpapier
mixer met deeghaken

Voor gistbladerdeeg:

250 g Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
125 ml melk (lauwwarm)
1 el suiker (fijne)
snufje zout
1 ei
125 g margarine

Voor kwarkvlaaitjes:

2 citroenen
2 eidooiers
2 eiwitten
3 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
250 g roomkwark
60 g rozijnen

preparation

Bereiding

1

Basisrecept gistdeeg

Maak gistdeeg van witbroodmix, melk, suiker, zout, eieren en 25 g boter. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warm plaatsje 1-2 uur rijzen, het is dan in volume verdubbeld.

2

Kneed het deeg dan goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikke vierkante lap. Bestuif de deeglap dun met wat bloem. Snijd de rest van de boter in dunne plakjes en verdeel deze over het centrale midden van de deeglap. Vouw de deegpunten erover heen en rol het deeg uit tot een rechthoek. Vouw de rechthoek in de lengte in drieën op, keer het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit. Herhaal het opvouwen en uitrollen nog 3 keer. Leg een doek over het deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.

3

Bereidingswijze kwarkvlaaitjes

Verwarm de oven voor. Boen de citroen onder warm water schoon, wrijf hem droog. Rasp met een fijne rasp de schil, alleen het geel, dun af. Roer dit met de eierdooier, vanillesuiker en rozijnen door de kwark.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 15 - 20 minuten

4

Rol het deeg uit tot een dunne lap van 2 mm dikte en snijd er 12 vierkanten ca. 12 bij 12 cm van. Verdeel het kwarkmengsel over het midden van de deeglapjes. Bestrijk het deeg rondom de vulling met losgeklopt eiwit. Vouw de puntjes naar binnen, zodat een klein taartje ontstaat. Bak de kwarkvlaaitjes volgens het recept.

Voedingswaarden Voor het recept Deense koffiebroodjes Kwarkvlaaitjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 896kJ
214kcal
955kJ
228kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g