Deense koffiebroodjes Kwarkvlaaitjes

Lekker voor een picknick of gewoon als je zin hebt in wat extra lekkers: deze Deense Kwarkvlaaitjes maak je lekker zelf. Kijk ook bij de andere Deense koffiebroodjes voor leuke variaties.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Deense koffiebroodjes Kwarkvlaaitjes

Bakgerei:

rasp
bakpapier
mixer met deeghaken

Voor gistbladerdeeg:

250 g Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
125 ml melk (lauwwarm)
1 el suiker (fijne)
snufje zout
1 ei
125 g margarine

Voor kwarkvlaaitjes:

2 citroenen
2 eidooiers
2 eiwitten
3 zakjes Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
250 g roomkwark
60 g rozijnen

preparation

Bereiding

1

Basisrecept gistdeeg

Maak gistdeeg van witbroodmix, melk, suiker, zout, eieren en 25 g boter. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warm plaatsje 1-2 uur rijzen, het is dan in volume verdubbeld.

2

Kneed het deeg dan goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikke vierkante lap. Bestuif de deeglap dun met wat bloem. Snijd de rest van de boter in dunne plakjes en verdeel deze over het centrale midden van de deeglap. Vouw de deegpunten erover heen en rol het deeg uit tot een rechthoek. Vouw de rechthoek in de lengte in drieën op, keer het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit. Herhaal het opvouwen en uitrollen nog 3 keer. Leg een doek over het deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.

3

Bereidingswijze kwarkvlaaitjes

Verwarm de oven voor. Boen de citroen onder warm water schoon, wrijf hem droog. Rasp met een fijne rasp de schil, alleen het geel, dun af. Roer dit met de eierdooier, vanillesuiker en rozijnen door de kwark.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 15 - 20 Minuten

4

Rol het deeg uit tot een dunne lap van 2 mm dikte en snijd er 12 vierkanten ca. 12 bij 12 cm van. Verdeel het kwarkmengsel over het midden van de deeglapjes. Bestrijk het deeg rondom de vulling met losgeklopt eiwit. Vouw de puntjes naar binnen, zodat een klein taartje ontstaat. Bak de kwarkvlaaitjes volgens het recept.

Voedingswaarden Voor het recept Deense koffiebroodjes Kwarkvlaaitjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 896 kJ
214 kcal
955 kJ
228 kcal
Vet 12.40 g 13.19 g
Koolhydraten 19.13 g 20.35 g
Eiwit 5.90 g 6.27 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no