Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcake Warme Chocolademelk

Tover een cupcake met fondant en chocodip om tot een heerlijke kop warme chocomelk. Presenteer de cupcake warme chocolademelk op een schoteltje met een vorkje ernaast.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Warme Chocolademelk

Bakgerei:

cupcake-/muffin bakvorm
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
kunststof mesje voor fondant
kunststof roller

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 el chocoladepasta
paar marshmallows (mini)

preparation

Bereiding

1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: ongeveer 180 °C

Heteluchtoven ongeveer 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 20 - 24 minuten

2

Maak het kopje

Rol de fondant uit tot een smalle plak van minimaal 4 mm dik die rondom de cupcake kan. Snijd de plak in de juiste breedte, een halve cm hoger dan de randen van de cupcake. Is je cupcake bol in het midden, zorg dan dat het fondant niet hoger komt dan deze bolling. Haal de cupcakes uit de vormpjes en smeer de zijkanten in met chocopasta. Rol dan de cupcake in de strook fondant. Je kunt de rand van de sluiting een beetje opwrijven zodat de lijn niet meer zo sterk zichtbaar is. Duw de onderkant van het fondant een beetje onder de cupcake, zodat het kopje een beetje rond wegloopt aan de onderkant. Snijd uit de plak (of rol een nieuwe plak uit van 4 mm dik) een strook van ongeveer één cm breed en ongeveer 5 cm lang. Krul deze om tot het oortje van het kopje en laat het drogen.

3

Maak chocolademelk van Choco Dip

Verwarm de Choco Dip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de Choco Dip als deze vloeibaar is, in het 'kopje' lopen. Zorg dat je net iets onder de rand blijft van de fondant. Strooi voordat de chocolade weer afkoelt er een paar mini marshmallows op.

Tip

Presenteer iedere cupcakes op een schoteltje met een vorkje ernaast.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Warme Chocolademelk

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2236 kJ
534 kcal
2541 kJ
607 kcal
Vet 22.33 g 25.37 g
Koolhydraten 33.26 g 37.79 g
Eiwit 4.01 g 4.56 g