Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cupcake Warme Chocolademelk

Tover een cupcake met fondant en chocodip om tot een heerlijke kop warme chocomelk. Presenteer de cupcake warme chocolademelk op een schoteltje met een vorkje ernaast.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Warme Chocolademelk

Bakgerei:

cupcake-/muffin bakvorm
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
kunststof mesje voor fondant
kunststof roller

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 el chocoladepasta
paar marshmallows (mini)

preparation

Bereiding

1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: ongeveer 180 °C

Heteluchtoven ongeveer 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 20 - 24 minuten

2

Maak het kopje

Rol de fondant uit tot een smalle plak van minimaal 4 mm dik die rondom de cupcake kan. Snijd de plak in de juiste breedte, een halve cm hoger dan de randen van de cupcake. Is je cupcake bol in het midden, zorg dan dat het fondant niet hoger komt dan deze bolling. Haal de cupcakes uit de vormpjes en smeer de zijkanten in met chocopasta. Rol dan de cupcake in de strook fondant. Je kunt de rand van de sluiting een beetje opwrijven zodat de lijn niet meer zo sterk zichtbaar is. Duw de onderkant van het fondant een beetje onder de cupcake, zodat het kopje een beetje rond wegloopt aan de onderkant. Snijd uit de plak (of rol een nieuwe plak uit van 4 mm dik) een strook van ongeveer één cm breed en ongeveer 5 cm lang. Krul deze om tot het oortje van het kopje en laat het drogen.

3

Maak chocolademelk van Choco Dip

Verwarm de Choco Dip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de Choco Dip als deze vloeibaar is, in het 'kopje' lopen. Zorg dat je net iets onder de rand blijft van de fondant. Strooi voordat de chocolade weer afkoelt er een paar mini marshmallows op.

Tip

Presenteer iedere cupcakes op een schoteltje met een vorkje ernaast.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Warme Chocolademelk

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2236kJ
534kcal
2541kJ
607kcal
Vet 22.33g 25.37g
Koolhydraten 33.26g 37.79g
Eiwit 4.01g 4.56g