Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcake Tijd voor Herfst

Herfstcupcakes met een oranje toef botercrème en zelfgemaakte chocoladedecoratie.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Tijd voor Herfst

Bakgerei:

10 - 12 Cupcake vormpjes donkerbruin
bakpapier
spuitzak

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade
100 ml melk
2 eieren
100 g margarine

Voor de herfstdecoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
125 ml melk
100 g roomboter
oranje kleurstof

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Maak de cupcakes volgens de bereidingswijze op het pak en laat ze goed afkoelen.

2

Tekening herfstfiguurtjes maken

Bak chocolade cupcakes gebruikt in een zwart cupcake vormpje. Zoek op internet (bijvoorbeeld via google) naar simpele lijntekeningen van herfstblaadjes en/of pompoenen. (kleurplaten herfstblaadjes of kleurplaten pompoenen). Print deze in de gewenste grootte uit, houd er rekening dat een cupcake ongeveer een doorsnede heeft van 6 cm. Leg een bakpapiertje op de tekeningen en trek ze over.

3

Chocoladefiguurtjes tekenen met spuitzak

Neem een reep pure chocolade of gebruik Dr. Oetker Choco Dip en laat deze smelten. Gebruik een spuitzak met een spuitmondje met een heel klein gaatje, zoals Wilton Round Carded nr. 1 of 2. Ga met de spuitzak langs alles lijntjes van de herfsttekening.

4

Figuurtjes van chocolade maken

Maak de lijntjes niet te dun en zorg dat alle lijntjes verbinding hebben met elkaar. Leg daarna je velletje met chocolade tenminste een half uur in de koelkast.

5

Oranje botercrème maken

Maak ondertussen botercrème aan volgens de aanwijzingen op de verpakking Dr. Oetker Mix voor Luchtige Boter crème. Voeg aan de botercrème enkele druppels oranje kleurstof toe en meng dit tot een egale kleur.

6

Oranje toef en chocofiguurtjes op cupcake

Spuit met een grote stervormige spuitmond zoals bijvoorbeeld Wilton 1M in een wiebelige beweging een rand oranje botercrème rondom bovenop je cupcake. En zet een losse toef in het midden. Haal de chocolade uit de koelkast en maak de vormen voorzichtig los van het bakpapier. Leg de choco figuren op de cupcakes. Tijd-voor-de-herfst-cupcakes!

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Tijd voor Herfst

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1717 kJ
410 kcal
1650 kJ
394 kcal
Vet 31.02 g 29.83 g
Koolhydraten 27.40 g 26.35 g
Eiwit 4.72 g 4.54 g