Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Citroen valentijnstaart

Sandra van leukerecepten.nl verraste haar geliefde met een ‘trucje’. Geen hartvormige taartvorm en toch een mooie hartjescake!

12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Citroen valentijnstaart

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm 24 cm
bakpapier
boter om in te vetten

voor de Wolken cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
3 eieren
200 ml slagroom

Decoratie:

125 g roomboter (op kamertemperatuur)
125 g poedersuiker
375 g fondant

preparation

Bereiding

Wolken cake bakken

Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven. Plaats bakpapier op de bodem van de springvorm en plaatst de rand hierop en klik dicht. Knip de rest van het papier er af en vet de randen in met een beetje boter. Doe de Wolken cakemix in een kom en mix zachtjes met de slagroom en eieren door elkaar. Mix daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak de Wolken cake in ca. 50-55 min gaar. Laat de cake afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 minuten

Harten cake bakken zonder hartvormige taartvorm

Mix de boter en poedersuiker met een mixer door elkaar tot een crème. Snijd aan beide kanten een stuk van de cake zodat er een punt ontstaat. Besmeer de ronde zijkant van de cake waar nog niet gesneden is in met een beetje botercrème. Plak de 2 stukken er bovenop zodat er een hartvorm ontstaat.

Vullen met crème en hart van fondant.

Besmeer de bovenzijde van de cake met de rest van de boter. Rol de fondant uit, gebruik eventueel een beetje poedersuiker tegen het plakken. Als de lap groot genoeg is leg je hem op de hartvormige cake. Strijk eerst de bovenzijde glad en begin dan bij de punt van het hart. Strijk de zijkanten glad van onder naar boven. Snijd daarna het overtollige fondant er af. Decoreer de taart naar eigen idee, bijvoorbeeld met hartjes of schrijf met chocolade of met de decoratiestiften van Dr. Oetker de naam van je Valentijn op de taart.

Wat vind je van de valentijnstaart van Sandra? Lees haar blog: http://www.leukerecepten.nl/blogs/diy/1327-in-de-wolken-cake

Voedingswaarden Voor het recept Citroen valentijnstaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1884kJ
450kcal
1612kJ
385kcal
Vet 17.92g 15.32g
Koolhydraten 67.80g 57.95g
Eiwit 30.21g 25.82g