Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocoladetaart met roodfruit

Een plaatje en ook nog eens ontzettend lekker. Deze choco kokos taart is gevuld met witte chocolade crème en versierd met vers rood fruit.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocoladetaart met roodfruit

Voor de chocolade taart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco
200 ml slagroom
3 eieren
100 g pure chocolade fijngehakt

Voor de witte chocolade creme:

1 blaadje Dr. Oetker Gelatine
500 ml slagroom
300 g witte chocolade fijn gerapst of gehakt

Voor decoratie:

1 - 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
rood fruit (ongeveer 500 g)

preparation

Bereiding

1

Hoe maak ik chocotaart

Bereid de Wolken Vanille-Choco volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je hoeft het beslag niet in twee delen te verdelen. Voeg het zakje cacao toe aan het beslag. Meng als extraatje de fijn gehakte pure chocolade door het beslag.

2

Leg het blaadje gelatine in een schaaltje met koud wat. Laat ze ongeveer 5 minuten weken tot ze zacht zijn.

3

Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren totdat deze volledig is opgelost (niet koken). Laat de gelatine 5 minuten afkoelen.

4

Smelt de witte chocolade au bain marie.

5

Klop de slagroom lobbig.

6

Snijd de Wolken cake een of twee keer horizontaal door.

7

Voeg de (iets afgekoelde) gelatine toe aan de gesmolten chocolade.

8

Voeg vervolgens 3 eetlepels opgeslagen slagroom aan het gelatine –chocolade mengsel toe meng het geheel. Voeg dit mengsel vervolgens aan de rest van de slagroom toe en klop het met de mixer goed door.

9

Bestrijk de onderstaande laag met de helft van het slagroom chocolade mengsel. Leg daar wat vers fruit op. Tip: houdt de mooiste vruchten apart voor boven op de taart.

10

Leg daar de volgende taart laag op en vul deze weer met de room en fruit.

11

Smelt de Glazuur Choco volgens de aanwijzingen op het zakje. Schenk het over de bovenzijde van de taart en strijk het eventueel een beetje uit met een paletmes.

12

Decoreer de taart vlak voor het serveren met het overgebleven mooie fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Chocoladetaart met roodfruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2805kJ
670kcal
1658kJ
396kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 7.49g 4.43g