Chocoladetaart met roodfruit

Een plaatje en ook nog eens ontzettend lekker. Deze chocolade taart is gevuld met witte chocolade crème en versierd met vers rood fruit.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocoladetaart met roodfruit

Voor de chocolade taart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco
200 ml slagroom
3 eieren
100 g pure chocolade fijngehakt

Voor de witte chocolade creme:

1 blaadje Dr. Oetker Gelatine
500 ml slagroom
300 g witte chocolade fijn gerapst of gehakt

Voor decoratie:

1 - 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
rood fruit (ongeveer 500 g)

Extra nodig:

springvorm Ø 22-24 cm
beslagkom
mixer met gardes
steelpan
taartzaag of broodmes

preparation

Bereiding

1

Hoe maak ik chocotaart

Bereid de Wolken Vanille-Choco volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je hoeft het beslag niet in twee delen te verdelen. Voeg het zakje cacao toe aan het beslag. Meng als extraatje de fijn gehakte pure chocolade door het beslag.

2

Leg het blaadje gelatine in een schaaltje met koud wat. Laat ze ongeveer 5 minuten weken tot ze zacht zijn.

3

Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren totdat deze volledig is opgelost (niet koken). Laat de gelatine 5 minuten afkoelen.

4

Smelt de witte chocolade au bain marie.

5

Klop de slagroom lobbig.

6

Snijd de Wolken cake een of twee keer horizontaal door.

7

Voeg de (iets afgekoelde) gelatine toe aan de gesmolten chocolade.

8

Voeg vervolgens 3 eetlepels opgeslagen slagroom aan het gelatine –chocolade mengsel toe meng het geheel. Voeg dit mengsel vervolgens aan de rest van de slagroom toe en klop het met de mixer goed door.

9

Bestrijk de onderstaande laag met de helft van het slagroom chocolade mengsel. Leg daar wat vers fruit op. Tip: houdt de mooiste vruchten apart voor boven op de taart.

10

Leg daar de volgende taart laag op en vul deze weer met de room en fruit.

11

Smelt de Glazuur Choco volgens de aanwijzingen op het zakje. Schenk het over de bovenzijde van de taart en strijk het eventueel een beetje uit met een paletmes.

12

Decoreer de taart vlak voor het serveren met het overgebleven mooie fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Chocoladetaart met roodfruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2797 kJ
668 kcal
1654 kJ
395 kcal
Vet 42.29 g 25.02 g
Koolhydraten 63.88 g 37.80 g
Eiwit 7.47 g 4.42 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no