Flag

Chocoladetaart met roodfruit

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
40
Een plaatje en ook nog eens ontzettend lekker. Deze chocolade taart is gevuld met witte chocolade crème en versierd met vers rood fruit.
Niets brengt meer vreugde dan een heerlijke chocoladetaart met roodfruit! Deze verrukkelijke traktatie is een feest voor de zintuigen: de rijke chocolade smelt op je tong terwijl de sappige bessen zorgen voor een frisse, fruitige smaak. Het is de perfecte combinatie van smaken en texturen die elk...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocolade taart
1 pakDr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
200 mlslagroom
3eieren
100 gpure chocolade fijngehakt
Voor de witte chocolade crème
1 blaadjeDr. Oetker Gelatine
500 mlslagroom
300 gwitte chocolade fijn gerapst of gehakt
Voor decoratie
1 - 2 zakjesDr. Oetker Glazuur Choco
rood fruit (ongeveer 500 g)
Extra nodig
springvorm Ø 22-24 cm
beslagkom
mixer met gardes
steelpan
taartzaag of broodmes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco

Bereiding

Bereid de Wolken Vanille-Choco volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je hoeft het beslag niet in twee delen te verdelen. Voeg het zakje cacao toe aan het beslag. Meng als extraatje de fijn gehakte pure chocolade door het beslag.

1

Leg het blaadje gelatine in een schaaltje met koud wat. Laat ze ongeveer 5 minuten weken tot ze zacht zijn.

2

Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren totdat deze volledig is opgelost (niet koken). Laat de gelatine 5 minuten afkoelen.

3

Smelt de witte chocolade au bain marie.

4

Klop de slagroom lobbig.

5

Snijd de Wolken cake een of twee keer horizontaal door.

6

Voeg de (iets afgekoelde) gelatine toe aan de gesmolten chocolade.

7

Voeg vervolgens 3 eetlepels opgeslagen slagroom aan het gelatine –chocolade mengsel toe meng het geheel. Voeg dit mengsel vervolgens aan de rest van de slagroom toe en klop het met de mixer goed door.

8

Bestrijk de onderstaande laag met de helft van het slagroom chocolade mengsel. Leg daar wat vers fruit op. Tip: houdt de mooiste vruchten apart voor boven op de taart.

9

Leg daar de volgende taart laag op en vul deze weer met de room en fruit.

10

Smelt de Glazuur Choco volgens de aanwijzingen op het zakje. Schenk het over de bovenzijde van de taart en strijk het eventueel een beetje uit met een paletmes.

11

Decoreer de taart vlak voor het serveren met het overgebleven mooie fruit.

12

Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de rand erop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat boter of bakspray.


Chocoladetaart maken
13

Pak een beslagkom en doe hierin de cakemix, cacaopoeder, eieren en slagroom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand tot alles goed gemengd is. Klop het beslag vervolgens gedurende 3 minuten luchtig voor een luchtige textuur van de cake. Voeg de gehakte chocolade toe en mix het geheel nog 1 minuut. 

14

Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de springvorm en strijk het glad met een spatel. Bestrooi het oppervlak van het beslag met een dun laagje poedersuiker (ongeveer 1/4 van een zakje) door middel van een zeefje voordat je het in de oven plaatst. Bak de cake op een rooster onderin de oven totdat deze gaar en goudbruin is, dit duurt ongeveer 50 tot 55 minuten.


Witte chocolade crème maken

Chocoladetaart samenstellen