Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocoladecake met smeuïge chocoladevulling én mokkafrosting.

Chickslovefood maakte voor ons een heerlijk recept met onze Cake- & Taartvulling. Chocoladecake met een smeuïge chocoladevulling én mokkafrosting.

20 - 25 porties

Wat bakervaring gewenst 25 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocoladecake met smeuïge chocoladevulling én mokkafrosting.

Voor de chocolade cake:

200 g boter
200 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
4 eieren
200 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
4 el cacao
100 g pure chocolade

Voor de chocovulling en mokkafrosting:

250 g boter (zacht, op kamertemperatuur)
150 g poedersuiker
2 zakjes oploskoffie met mokkasmaak (7g)
1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco

Extra nodig:

Dr. Oetker Bakspray of bakpapier
cakevorm 25 cm
zeef
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

2

Mix 200 gram boter met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een romige massa.

3

Voeg nu één voor één de eieren toe en blijf tussendoor goed doormixen.

4

Zeef het meel en spatel dit samen met de cacaopoeder door het beslag heen.

5

Hak de pure chocolade in stukjes en roer door het beslag heen. Houd een beetje over voor de versiering.

6

Vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier en giet het beslag hierin (ik heb een cakeblik van 25 cm gebruikt).

7

Bak de chocoladecake in ca. 50 min gaar.

Baktijd: 50 minuten

8

Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.

9

Mix vervolgens de resterende (zachte!) boter, poedersuiker en mokkapoeder door elkaar tot een romige frosting.

10

Snijd de afgekoelde chocoladecake in 3 lagen. Besmeer de onderste laag met de helft van de mokkafrosting.

11

Leg hierop de 2e cakelaag en besmeer deze met de Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Chocolade.

12

Leg dan de laatste laag erop en besmeer met de overige mokkafrosting. Maak af met wat chocoladestukjes.