Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade truffels

Zo leuk om te maken: slagroom truffels! Een plaatje om te zien en ontzettend lekker. En best wel eenvoudig om te maken!

20 stuks

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade truffels

Basis recept voor slagroom truffel vulling:

125 g roomboter (op kamertemperatuur)
125 g poedersuiker
75 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin

Chocolade truffels:

1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco
cacao voor decoratie

Extra nodig:

mixer met garden
snijplank
bakpapier
cocktailprikker
schaal
spuitzak of 2 tl

preparation

Bereiding

1

Mix de roomboter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker in 5 tot 7 minuten tot een mooie stevige massa.

2

Voeg het zakje Dr. Oetker Taart & Cake Vulling Choco toe aan de slagroomvulling en mix het door tot het mooi gemarmerd is.

3

Leg een vel bakpapier op een snijplank. Doe de slagroom truffel vulling in een spuitzak en maak kleine ronde toefjes/bolletjes op het bakpapier (of maak met twee theelepels kleine bergjes). Steek in elk slagroomvulling bolletje een cocktailprikker. Zet de bolletjes ongeveer 15 minuten in de vriezer.

Opstijftijd: 15 minuten

4

Smelt de Chocodip volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Leg een velletje bakpapier op het aanrecht. Doe de cacao in een grote schaal.

6

Haal de truffels uit de vriezer en pak ze bij de cocktailprikker en haal ze door de gesmolten Chocodip. Laat de truffels even uitdruppen en zet ze in de schaal met cacao. Bedek de chocoladetrufffels met behulp van een lepeltje, helemaal met cacao en laat ze even in de schaal staan, totdat de chocodip hard is.

7

Leg ze daarna op het bakpapier. Draai dan voorzichtig de stokjes uit de Chocolade truffels en bewaar ze in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade truffels

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 699kJ
167kcal
2060kJ
492kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g