Flag

Bagels

12 stuks
Gemiddeld
60
De lekkerste bagels, maak je natuurlijk zelf.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
450 gbloem
50 gmaizena
1 zakjeDr. Oetker Gist
1 tlzout
3 elbruine suiker
275 mlwater (handwarm)
Voor decoratie
1eidooier
1 elmelk
sesamzaad
maanzaad
zeezout

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
1

Het bageldeeg

Meng de bloem, maïzena en gist in een kom. Zorg ervoor dat de gist goed verdeeld is door het mengsel. Voeg daarna zout, suiker, water en eiwit toe. Meng de ingrediënten met een mixer met deeghaken kort op de laagste en daarna op de hoogste stand in ongeveer vijf minuten tot een deeg. Bedek de kom met plasticfolie en laat het deeg op een warme plek rijzen. Laat het zo lang staan, totdat je kunt zien dat het deeg is gerezen.

Baktijd: ongeveer 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en strooi ook een beetje over het deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed het met de hand nog een keer kort door. Maak van het deeg een rol. Verdeel de rol in 12 stukjes en maak daar bolletjes van. Leg een vochtige doek over de bolletjes die je nog niet verwerkt.

3

Vul een grote pan voor tweederde met water (2-3 liter). Breng het water aan de kook. Maak in ieder bolletje deeg met een 'bebloemde' wijsvinger een gat in het midden. Draai een beetje rond met de vinger, zodat het gat ongeveer eenderde van de bagel is. Doe de deegringen per portie in het kokende water (doe geen deksel op de pan). Kook ze ongeveer een minuut, zodat ze iets opbollen. Haal de deegringen met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

4

Verwarm de oven voor. Meng het eigeel met water en bestrijk de deegringen daarmee. Strooi naar wens sesamzaad, maanzaad of zeezout op de ringen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de bagels goudgeel. Let op: de bagels mogen niet bruin worden. Laat de bagels op een rooster afkoelen.