Flag

Chocolade-karamel explosie taart

12 taartpunten
Gemiddeld
40
Maak een heerlijke taart: Chocolade-karamel explosie. Een gouden smaak combinatie!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocoladetaart
1 pakDr. Oetker Wolken Vanille
200 mlslagroom
3eieren
3 elcacao
30 mlmelk
Voor de karamelvulling
1 blaadjeDr. Oetker Gelatine
160 gboter (ongezouten)
60 gbasterdsuiker (bruine)
1 blikjegecondenseerde melk
snufjezout
1 zakjeDr. Oetker Walnoten
1 bekerDr. Oetker Wolkentoetje Chocolade

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Wolkentoetje Chocolade
1

Laat het blaadje gelatine 5 minuten weken in koud water. Knijp uit en los het volgens de verpakking op in een eetlepel warm water. Meng dit door de inhoud van 2 bekertjes Wolkentoetje en laat het opstijven.

2

Verwarm de oven voor. Doe de cakemix, de eieren, de slagroom, 3 el cacao en 3 el melk in een kom en mix het met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

3

Klop het chocoladebeslag daarna in 3 minuten op de hoogste stand goed door elkaar. Verdeel het beslag over een ingevette springvorm en strijk het glad.

4

Bak de chocolade taart onderin de oven in 50-55 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een prikker in de chocoladetaart. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de taart gaar.

5

Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

6

Karamel vulling maken

Smelt 160 g ongezouten boter op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker en de gecondenseerde melk erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.

7

Verdeel de opgesteven Wolkentoetjes over de onderste taarthelft, leg de andere taarthelft erop en schenk de Karamel daarover. Strooi de Walnoten over de taart.