Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chocolade-karamel explosie taart

Maak een heerlijke taart: Chocolade-karamel explosie. Een gouden smaak combinatie!

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-karamel explosie taart

Voor de chocoladetaart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren
3 el cacao
30 ml melk

Voor de karamelvulling:

1 blaadje Dr. Oetker Gelatine
160 g boter (ongezouten)
60 g basterdsuiker (bruine)
1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout
1 zakje Dr. Oetker Walnoten
1 beker Dr. Oetker Wolkentoetje Chocolade

preparation

Bereiding

1

Laat het blaadje gelatine 5 minuten weken in koud water. Knijp uit en los het volgens de verpakking op in een eetlepel warm water. Meng dit door de inhoud van 2 bekertjes Wolkentoetje en laat het opstijven.

2

Verwarm de oven voor. Doe de cakemix, de eieren, de slagroom, 3 el cacao en 3 el melk in een kom en mix het met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

3

Klop het chocoladebeslag daarna in 3 minuten op de hoogste stand goed door elkaar. Verdeel het beslag over een ingevette springvorm en strijk het glad.

4

Bak de chocolade taart onderin de oven in 50-55 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een prikker in de chocoladetaart. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de taart gaar.

5

Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

6

Karamel vulling maken

Smelt 160 g ongezouten boter op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker en de gecondenseerde melk erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.

7

Verdeel de opgesteven Wolkentoetjes over de onderste taarthelft, leg de andere taarthelft erop en schenk de Karamel daarover. Strooi de Walnoten over de taart.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade-karamel explosie taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1733 kJ
414 kcal
1264 kJ
302 kcal
Vet 29.02 g 21.18 g
Koolhydraten 29.93 g 21.85 g
Eiwit 7.74 g 5.65 g