Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade cupcakes met kersenroom

Mooi he? En ook nog eens erg lekker. Chocolade cupcakes met een kersen-Mon Chou toef.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade cupcakes met kersenroom

Voor de cupcakes:

1 potje amarenenkersen op zware siroop
100 g margarine (zacht)
200 g basterdsuiker (bruine)
2 eieren op kamertemperatuur
150 g bloem
50 g cacao
1 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
150 ml chocolademelk

Voor de topping:

300 g poedersuiker
100 g boter (zacht)
50 ml siroop van amarenenkersen
200 g MonChou (of andere stevige verse roomkaas)
suikerfiguurtjes

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
ijsschep
mixer met garden
spuitzak met mondje
cupcake-/muffin bakvorm (eventueel)

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Zet de Cakevormpjes in een muffinbakplaat.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 25 minuten

2

Laat de amarenakersen uitlekken, vang de siroop op. Snijd de kersen fijn.

3

Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de bruine basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe en klop het steeds goed door. Zeef bloem, cacao, Backin en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de chocolademelk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag, klop het steeds goed door.

4

Schep de fijngehakte kersen door het cupcakesbeslag. Vul de Cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het beslag. Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. De cupcakejes zijn gaar als je met de vinger licht op het cakeje drukt en deze terug veert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.

5

Zeef de poedersuiker. Klop de boter, siroop en roomkaas met de mixer op de middelste stand in 3-4 minuten luchtig. Zet de mixer in de laagste stand en voeg in 4-5 keer de poedersuiker toe. Klop dan met de mixer op de hoogste stand het mengsel luchtig.

6

Spuit of schep de cupcakes met een spatel een flinke dot roomglazuur en decoreer met Suikerfiguurtjes.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade cupcakes met kersenroom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1905kJ
455kcal
1499kJ
358kcal
Vet 20.99g 16.53g
Koolhydraten 57.78g 45.50g
Eiwit 5.44g 4.29g