Chocolade cupcakes met kersenroom

Mooi he? En ook nog eens erg lekker. Chocolade cupcakes met een kersen-Mon Chou toef.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade cupcakes met kersenroom

Voor de cupcakes:

1 potje amarenenkersen op zware siroop
100 g margarine (zacht)
200 g basterdsuiker (bruine)
2 eieren op kamertemperatuur
150 g bloem
50 g cacao
1 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
150 ml chocolademelk

Voor de topping:

300 g poedersuiker
100 g boter (zacht)
50 ml siroop van amarenenkersen
200 g MonChou (of andere stevige verse roomkaas)
suikerfiguurtjes

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
ijsschep
mixer met garden
spuitzak met mondje
cupcake-/muffin bakvorm (eventueel)

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Zet de Cakevormpjes in een muffinbakplaat.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 25 Minuten

2

Laat de amarenakersen uitlekken, vang de siroop op. Snijd de kersen fijn.

3

Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de bruine basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe en klop het steeds goed door. Zeef bloem, cacao, Backin en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de chocolademelk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag, klop het steeds goed door.

4

Schep de fijngehakte kersen door het cupcakesbeslag. Vul de Cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het beslag. Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. De cupcakejes zijn gaar als je met de vinger licht op het cakeje drukt en deze terug veert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.

5

Zeef de poedersuiker. Klop de boter, siroop en roomkaas met de mixer op de middelste stand in 3-4 minuten luchtig. Zet de mixer in de laagste stand en voeg in 4-5 keer de poedersuiker toe. Klop dan met de mixer op de hoogste stand het mengsel luchtig.

6

Spuit of schep de cupcakes met een spatel een flinke dot roomglazuur en decoreer met Suikerfiguurtjes.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade cupcakes met kersenroom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1905 kJ
455 kcal
1499 kJ
358 kcal
Vet 20.99 g 16.53 g
Koolhydraten 57.78 g 45.50 g
Eiwit 5.44 g 4.29 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no