Flag

Chocolade Cheesecake

ongeveer 10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Hmmmm, chocolade Cheesecake. Extra lekker met vers fruit.
Als je op zoek bent naar een heerlijk dessert om indruk te maken, dan is onze chocolade cheesecake met MonChou taart de perfecte keuze! Dit dessert combineert de romige textuur van de MonChou roomkaas met de rijke smaak van pure chocolade, wat resulteert in een smaaksensatie waar je nooit genoeg ...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocolade cheesecake
1 pakDr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
200 gMonChou
200 gpure chocolade
60 gmargarine
125 mlslagroom
200 mlwater
Eventuele voor decoratie
rode vruchten

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart

Decoreer de chocolade cheesecake bij het serveren eventueel met rode vruchten.


Chocolade cheesecake bodem
1

Plaats het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de springvorm en leg de rand hierop. Sluit de springvorm goed af. Smelt vervolgens 60 gram boter in een pannetje en haal het pannetje van het vuur. Roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het mengsel en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm vervolgens ongeveer 10 minuten in de koelkast.


Chocolade cheesecake maken
2

Hak de pure chocolade in kleine stukjes en smelt deze voorzichtig tot het glad en vloeibaar is. Dit kan met de magnetron op een lage stand of au bain-marie methode. Voor de magnetron: verwarm de chocolade in intervallen van 15 seconden en roer na elke interval goed door. Voor au bain marie: smelt de chocolade in een hittebestendige kom bovenop een pan met een laagje zacht kokend water, terwijl je af en toe roert.

3

 Klop in een aparte schaal de MonChou glad met een mixer met garden. Voeg de MonChou toe aan de gesmolten chocolade en meng het geheel met de mixer tot een gladde massa.

4

Voeg water en de taartmix toe. Meng het geheel eerst ca. 1 minuut met een mixer op de laagste stand en daarna nog ca. 2 minuten op de hoogste stand.

5

Voeg de opgeklopte slagroom toe en meng deze handmatig met een spatel door de massa. Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de chocolade cheesecake ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.


Decoreer de chocolade cheesecake
6

Maak de chocolade cheesecake onweerstaanbaar door hem te decoreren met heerlijke rode vruchten, en zet de puntjes op de i om de taart helemaal af te maken!