Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Choco-vanille Paastaart

Een paastaart met 2 kleuren beslag, choco en vanille. Dit zorgt voor een leuke verrassing als je de taart aansnijdt. De paastaart versier je met geel glazuur en paaseitjes.

over 10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Choco-vanille Paastaart

Bakgerei:

mixer met garden
2 spuitzakken (groot)
springvorm (24 cm)

voor het choco beslag:

1 pak Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 ml slagroom
3 eieren

voor het witte beslag:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille of Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren

voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
stift Dr. Oetker Kleurstoffen gele stift
over 8 - 10 chocolade paaseitjes
suikerfiguurtjes witte en groene suikerkorreltjes

preparation

Bereiding

1

Maak het beslag van Wolken Chocolade en Wolken Vanille of Citroen volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Doe de beslagen in twee grote spuitzakken zonder spuitmondjes.

2

Begin met het witte beslag. Knip een klein puntje aan de onderkant van de spuitzak af. Spuit een kleine 'pannenkoek' in het midden van een ingevette springvorm van 24ø cm.

3

Spuit daarbovenop een pannenkoek van het bruine beslag.

4

Ga zo stap voor stap verder tot je iets meer dan de helft van beide beslagen opgespoten hebt. Hoe meer lagen, hoe hoger de taart. (Maar, maak de ringen niet te smal en maak niet te veel ringen!) Bak de taart gaar in de oven en laat deze afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 50 - 55 Minuten

5

Verwarm het gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Giet het glazuur over in een bakje en voeg er enkele druppels gele kleurstof aan toe. Roer dit goed door totdat je een egale gele kleur hebt.

6

Giet het gele glazuur langzaam over de hele bovenkant van de taart. Decoreer de taart met wat chocolade-eitjes en witte en groene suikerkorreltjes.

Voedingswaarden Voor het recept Choco-vanille Paastaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2248kJ
537kcal
1361kJ
325kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g