Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cheesecake met Salted Caramel

Voor een verwenmomentje: Cheesecake Salted Caramel met een crunchy laagje van nougatine

6 - 12 porties

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cheesecake met Salted Caramel

Voor de cheesecake:

1 pak Dr. Oetker Cheesecake
35 g boter of margarine
kuipje MonChou Zacht & Luchtig (200 g)
200 g crème fraiche
3 eieren

Voor de topping:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout
3 el Dr. Oetker Nougatine

Extra nodig:

pan
mixer met garden
beslagkom
spuitzak

preparation

Bereiding

Salted caramel saus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

1

Cheesecake voorbereidingen

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vouw de bijgeleverde bakvorm volgens de aangegeven instructies en zet de bakvorm op de bakplaat. Verplaats de bakvorm zelf hierna niet meer. 

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

2

Kruimelbodem bereiden

Smelt 35 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter. Roer dit goed door. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3

Doe de MonChou Zacht & Luchtig ( kuipje 200 gram) en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Voeg de eieren en de Cheesecakemix toe en mix het met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (opnieuw niet luchtig kloppen). Verdeel de cheesecake gelijkmatig over de bakvorm.

4

Plaats de bakplaat met de cheesecake in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ca. 60 tot 70 minuten gaar. Tijdens het afkoelen stijft de cheesecake nog verder op.

Baktijd: 60 - 70 minuten

5

Laat de cheesecake goed afkoelen op een rooster en bewaar daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 120 minuten

6

Decoreren en serveren

Snijd de cheesecake in mooie puntjes en/of blokjes. Verdeel de salted caramel saus in streepjes over de blokjes. Strooi over ieder blokje wat Dr. Oetker nougatine voor een crunchy Cheesecake Salted Caramel.

De cheesecake is gaar na het bakken als je de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer beweegt en de cheesecake ana de buitenkant stevig is en in het midden wat meebeweegt en een beetje zacht is. zoals pudding.

Voedingswaarden Voor het recept Cheesecake met Salted Caramel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1507 kJ
360 kcal
1068 kJ
255 kcal
Vet 28.77 g 20.41 g
Koolhydraten 16.29 g 11.55 g
Eiwit 9.19 g 6.52 g