Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cheesecake met Salted Caramel

Voor een verwenmomentje: Cheesecake Salted Caramel met een crunchy laagje van nougatine

6 - 12 porties

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cheesecake met Salted Caramel

Voor de cheesecake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
25 g boter of margarine
kuipje MonChou Zacht & Luchtig (200 g)
125 g crème fraiche
2 eieren

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
3 el Dr. Oetker Nougatine

Extra nodig:

mixer met garden
spuitzak

preparation

Bereiding

Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden. De frambozensaus leg je opzij, deze wordt in dit recept niet gebruikt.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

1

Smelt 25 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter. Roer dit goed door. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

2

Doe de MonChou Zacht & Luchtig ( kuipje 200 gram) en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Voeg de eieren en de Cheesecakemix toe en mix het met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (opnieuw niet luchtig kloppen). Verdeel de cheesecake gelijkmatig over de bakvorm.

3

Plaats de Cheesecake in de voorverwarmde oven en bak in ca. 50 minuten gaar. Tijdens het afkoelen stijft de cheesecake nog verder op.

Baktijd: 50 - 60 minuten

4

Laat de cheesecake goed afkoelen op een rooster en bewaar daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 120 minuten

5

Snijd de cheesecake in mooie blokjes. Verwijder het dopje van de Cake & Taart Vulling Salted Caramel. Maak mooie streepjes op de de blokjes. Strooi over ieder blokje wat Dr. Oetker nougatine voor een crunchy Cheesecake Salted Caramel.

Voedingswaarden Voor het recept Cheesecake met Salted Caramel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1411kJ
337kcal
1457kJ
348kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g