Cheesecake met Salted Caramel

Voor een verwenmomentje: Cheesecake Salted Caramel met een crunchy laagje van nougatine

6 - 12 porties

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cheesecake met Salted Caramel

Voor de cheesecake:

1 pak Dr. Oetker Cheesecake
35 g boter of margarine
kuipje MonChou Zacht & Luchtig (200 g)
200 g crème fraiche
3 eieren

Voor de topping:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout
3 el Dr. Oetker Nougatine

Extra nodig:

pan
mixer met garden
beslagkom
spuitzak

preparation

Bereiding

Salted caramel saus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

1

Cheesecake voorbereidingen

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vouw de bijgeleverde bakvorm volgens de aangegeven instructies en zet de bakvorm op de bakplaat. Verplaats de bakvorm zelf hierna niet meer. 

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

2

Kruimelbodem bereiden

Smelt 35 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter. Roer dit goed door. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3

Doe de MonChou Zacht & Luchtig ( kuipje 200 gram) en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Voeg de eieren en de Cheesecakemix toe en mix het met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (opnieuw niet luchtig kloppen). Verdeel de cheesecake gelijkmatig over de bakvorm.

4

Plaats de bakplaat met de cheesecake in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ca. 60 tot 70 minuten gaar. Tijdens het afkoelen stijft de cheesecake nog verder op.

Baktijd: 60 - 70 minuten

5

Laat de cheesecake goed afkoelen op een rooster en bewaar daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 120 minuten

6

Decoreren en serveren

Snijd de cheesecake in mooie puntjes en/of blokjes. Verdeel de salted caramel saus in streepjes over de blokjes. Strooi over ieder blokje wat Dr. Oetker nougatine voor een crunchy Cheesecake Salted Caramel.

De cheesecake is gaar na het bakken als je de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer beweegt en de cheesecake ana de buitenkant stevig is en in het midden wat meebeweegt en een beetje zacht is. zoals pudding.

Voedingswaarden Voor het recept Cheesecake met Salted Caramel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1507 kJ
360 kcal
1068 kJ
255 kcal
Vet 28.77 g 20.41 g
Koolhydraten 16.29 g 11.55 g
Eiwit 9.19 g 6.52 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no