Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cheesecake met kruimelbodem

Voor een eenvoudige, heerlijk romige cheesecake. Met bijgeleverde ronde bakvorm. Bereid hem het liefst een dag vooraf dan smaakt hij zelfs nog beter!

10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cheesecake met kruimelbodem

Voor Cheesecake met kruimelbodem:

1 pak Dr. Oetker Cheesecake
kuipje MonChou Zacht & Luchtig
200 g crème fraiche
35 g boter
3 eieren (M)
125 g blauwe bessen of frambozen (optioneel)

Extra nodig:

pan netje
beslagkom
mixer met garden
spatel of plat mes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

2

Vouw de bakvorm (volg hiervoor de instructie op de bakvorm) en zet de bakvorm op de bakplaat. Verplaats de bakvorm niet meer na het vullen.

3

Kruimelbodem bereiden

Smelt 35 gram boter in een pannetje.

4

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix met een eetlepel door de gesmolten boter.

5

Bedek de bodem van de ronde bakvorm, die op de bakplaat staat, gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een eetlepel.

6

Cheesecake bereiden

Doe de MonChou Zacht&Luchtig (kuipje 200g) en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

7

Voeg de eieren en de cheesecakemix toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 30 seconden tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen) en schep het beslag om met een spatel.

8

Naturel of met fruit?

Giet voor een naturel cheesecake het beslag in één keer over de kruimelbodem. Giet voor een cheesecake met fruit de helft van het beslag over de kruimelbodem en strooi het fruit over het beslag. Verdeel daarna de rest van het beslag over het fruit, zodat het fruit volledig wordt bedekt.

9

Bakken & afkoelen

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de naturel cheesecake ca. 60-70 minuten. Bak de cheesecake met fruit ca. 70-85 minuten.

Baktijd: 60 - 85 Minuten

10

Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen-en-weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en een beetje zacht is, zoals bij pudding. Let op: als de cheesecake begint te rijzen, haal deze dan direct uit de oven.

11

Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1½ uur) en laat vervolgens de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Cheesecake met kruimelbodem

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1080kJ
258kcal
1139kJ
272kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g