Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cheesecake met kruimelbodem

Voor een eenvoudige, heerlijk romige cheesecake. Met bijgeleverde ronde bakvorm. Bereid hem het liefst een dag vooraf dan smaakt hij zelfs nog beter!

10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cheesecake met kruimelbodem

Voor Cheesecake met kruimelbodem:

1 pak Dr. Oetker Cheesecake
kuipje MonChou Zacht & Luchtig
200 g crème fraiche
35 g boter
3 eieren (M)
125 g blauwe bessen of frambozen (optioneel)

Extra nodig:

steelpan
beslagkom
mixer met garden
spatel of plat mes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

2

Vouw de bakvorm (volg hiervoor de instructie op de bakvorm) en zet de bakvorm op de bakplaat. Verplaats de bakvorm niet meer na het vullen.

3

Kruimelbodem bereiden

Smelt 35 gram boter in een pannetje.

4

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix met een eetlepel door de gesmolten boter.

5

Bedek de bodem van de ronde bakvorm, die op de bakplaat staat, gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een eetlepel.

6

Cheesecake bereiden

Doe de MonChou Zacht&Luchtig (kuipje 200g) en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

7

Voeg de eieren en de cheesecakemix toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 30 seconden tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen) en schep het beslag om met een spatel.

8

Naturel of met fruit?

Giet voor een naturel cheesecake het beslag in één keer over de kruimelbodem. Giet voor een cheesecake met fruit de helft van het beslag over de kruimelbodem en strooi het fruit over het beslag. Verdeel daarna de rest van het beslag over het fruit, zodat het fruit volledig wordt bedekt.

9

Bakken & afkoelen

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de naturel cheesecake ca. 60-70 minuten. Bak de cheesecake met fruit ca. 70-85 minuten.

Baktijd: 60 - 85 minuten

10

Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen-en-weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en een beetje zacht is, zoals bij pudding. Let op: als de cheesecake begint te rijzen, haal deze dan direct uit de oven.

11

Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1½ uur) en laat vervolgens de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Cheesecake met kruimelbodem

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1080 kJ
258 kcal
1139 kJ
272 kcal
Vet 22.47 g 23.65 g
Koolhydraten 8.58 g 9.03 g
Eiwit 5.59 g 5.88 g