Cheesecake met kruimelbodem

Voor een eenvoudige, heerlijk romige cheesecake. Met bijgeleverde ronde bakvorm. Bereid hem het liefst een dag vooraf dan smaakt hij zelfs nog beter!

10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cheesecake met kruimelbodem

Voor de cheesecake kruimelbodem:

130 g tarwe biscuits
80 g margarine (gesmolten)

Voor de cheesecake taartvulling:

125 g blauwe bessen of frambozen (optioneel)
800 g MonChou Zacht & Luchtig
150 g suiker
1 tl Dr. Oetker Aroma Citroensmaak
4 eieren
2 el Koopmans Custard
180 ml slagroom

Extra nodig:

steelpan
beslagkom
mixer met gardes
spatel of plat mes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. 

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.

3

Kruimelbodem bereiden

Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem. Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.

4

Cheesecake bereiden

Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.

5

Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het cheesecake mengsel.

6

Naturel of met fruit?

Haal de springvorm uit de koelkast. Giet voor een naturel cheesecake het beslag in één keer over de kruimelbodem. Giet voor een cheesecake met fruit de helft van het beslag over de kruimelbodem en strooi het fruit over het beslag. Verdeel daarna de rest van het beslag over het fruit, zodat het fruit volledig wordt bedekt.

7

Bakken & afkoelen

Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. 

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 45 Minuten

8

Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen-en-weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en een beetje zacht is, zoals bij pudding. Let op: als de cheesecake begint te rijzen, haal deze dan direct uit de oven.

9

Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1½ uur) en laat vervolgens de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Cheesecake met kruimelbodem

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2303 kJ
550 kcal
1352 kJ
323 kcal
Vet 43.43 g 25.55 g
Koolhydraten 29.38 g 17.28 g
Eiwit 11.09 g 6.53 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no