Flag

Chocolade Biscuittaart

1 taart
Gemiddeld
40
De basis voor een gevulde chocolade biscuittaart. Je kunt de biscuittaart vullen met de lekkerste taartvullingen: van slagroom tot ganache.
Deze chocolade biscuittaart is gemaakt met de biscuittaart van Dr. Oetker. De biscuitaart is speciaal samengesteld voor een luchtige en zachte textuur van de taart, waardoor het perfect is voor het maken van meerdere lagen en het toevoegen van heerlijke vullingen. Er is iets magisch aan choco...
Logo Image
Baktips
De chocolade biscuit kun je natuurlijk nog extra mooi en lekker maken door er een Triple Chocolate Cake van te maken, zoals op de afbeelding.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
springvorm 24 cm
Voor de chocolade biscuit
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
25 gcacao

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
1

Voorbereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm goed in met boter of margarine en bestuif de binnenkant met bloem, of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Baktijd: ongeveer 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Chocolade biscuit maken

Doe de mix voor taartbodem samen met de eieren en het water in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het geheel op de hoogste (turbo) stand in ca.5 minuten tot een luchtig beslag.

3

Voeg de gezeefde cacaopoeder toe en meng deze op de laagste stand in ongeveer 1 minuut door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en verdeel het over de vorm. Bak de bodem in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.

4

Laat de taartbodem ca. 10 minuten afkoelen, verwijder de rand. Leg de taartbodem onderste boven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taartbodem goed afkoelen.

Baktips

  • De chocolade biscuit kun je natuurlijk nog extra mooi en lekker maken door er een Triple Chocolate Cake van te maken, zoals op de afbeelding.