Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cheesecake met kruidnootjes

Heerlijke cheesecake met een zelfgemaakte bodem van kruidnootjes voor het echte sinterklaasgevoel.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cheesecake met kruidnootjes

Voor Cheesecake met kruidnootbodem:

250 g kruidnoten (verkruimeld)
75 g boter of margarine
1 pak Dr. Oetker Cheesecake
kuipje MonChou
200 g crème fraiche
3 eieren

Extra nodig:

steelpan
beslagkom
1 bakblik of ovenschaal
mixer met garden
Dr. Oetker Bakspray

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor, bij voorkeur elektrische oven met boven- en onderwarmte.

Elektrische oven: 140 °C

Heteluchtoven 130 °C

2

Bekleed de bodem van een bakvorm of ovenschaal met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter.  Om de zijkant van de cheesecake heel te houden helpt het om de randen ook te bekleden met bakpapier. 

3

Kruidnootjesbodem bereiden

Smelt de boter of margarine in een pannetje. Verkruimel ondertussen de kruidnootjes.

4

Neem het pannetje van het vuur en roer de verkruimelde kruidnootjes door de gesmolten boter.

5

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. 

6

Cheesecake bereiden

Klop met een mixer de MonChou glad en meng dit vervolgens met de crème fraîche tot een geheel. 

7

Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en meng 2 minuten op de laagste stand. 

8

Verdeel het beslag over de kruidnootjes kruimelbodem.

9

Plaats het bakblik of ovenschaal in het midden van de oven en bak de cheesecake met kruimelbodem in 50 tot 60 minuten gaar.

Inclusief Midden

Baktijd: 50 - 60 Minuten

10

Laat de cheesecake ongeveer 1,5 uur afkoelen en plaats de taart daarna minimaal 1,5 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 180 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Cheesecake met kruidnootjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1365 kJ
326 kcal
1470 kJ
351 kcal
Vet 23.99 g 25.79 g
Koolhydraten 22.30 g 23.98 g
Eiwit 5.75 g 6.19 g