Champagne MonChoutaart

Een feestelijke afsluiter voor het einde van het jaar. Met deze MonChoutaart met champagne en frambozen ga je knallend het jaar uit!

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 160 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Champagne MonChoutaart

Voor de champagnetaart:

1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
70 g boter of margarine
200 g MonChou (met wikkel)
100 ml champagne
250 ml slagroom

Voor decoratie:

100 g witte chocolade
150 g frambozenjam
poedersuiker

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes
velletje bakpapier extra
spatel of plat mes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de  springvorm.

2

Kandijkoekjesbodem maken

Smelt 70 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Bedenk de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

Champagne MonChou mengsel maken

Verwijder het wikkel van beide pakjes MonChou en klop de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg de  champagne en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa. 

4

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa.

5

Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

6

Feestelijk decoreren

Smelt de witte chocolade en verdeel over een grote met bakpapier beklede plaat. Smeer dun uit met een (palet)mes en laat uitharden in de koelkast.

7

Breek de witte chocolade in grove schotsen. Steek de witte chocolade schotsen speels in de taart en garneer met verse frambozen.

8

Voor een extra feestelijk Oud & Nieuw gevoel top je de taart vlak voor het serveren af met wat poedersuiker en steek er vervolgens enkele vuurwerk sterretjes in!

Voedingswaarden Voor het recept Champagne MonChoutaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1700 kJ
406 kcal
1478 kJ
353 kcal
Vet 30.85 g 26.82 g
Koolhydraten 26.11 g 22.71 g
Eiwit 4.53 g 3.94 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no