Flag

Champagne MonChoutaart

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
160
Een feestelijke afsluiter voor het einde van het jaar. Met deze MonChoutaart met champagne en frambozen ga je knallend het jaar uit!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de champagnetaart
1 pakDr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
70 gboter of margarine
200 gMonChou (met wikkel)
100 mlchampagne
250 mlslagroom
Voor decoratie
100 gwitte chocolade
150 gframbozenjam
poedersuiker
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes
velletjebakpapier extra
spatel of plat mes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de  springvorm.

2

Kandijkoekjesbodem maken

Smelt 70 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Bedenk de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

Champagne MonChou mengsel maken

Verwijder het wikkel van beide pakjes MonChou en klop de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg de  champagne en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa. 

4

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa.

5

Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

6

Feestelijk decoreren

Smelt de witte chocolade en verdeel over een grote met bakpapier beklede plaat. Smeer dun uit met een (palet)mes en laat uitharden in de koelkast.

7

Breek de witte chocolade in grove schotsen. Steek de witte chocolade schotsen speels in de taart en garneer met verse frambozen.

8

Voor een extra feestelijk Oud & Nieuw gevoel top je de taart vlak voor het serveren af met wat poedersuiker en steek er vervolgens enkele vuurwerk sterretjes in!