Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Carrot Cake met rozijnen en cruesli

Heerlijk smeuïge Carrot Cake met cruesli en rozijnen door het beslag en als decoratie op de roomtopping.

8 porties

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake met rozijnen en cruesli

Extra nodig:

mixer met garden
deegroller
plastic zakje

Voor de Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels (zelf geraspt of kant en klaar)
2 eieren

Voor de roomtopping:

100 g MonChou
3 el water

Voor vulling en decoratie:

70 g rozijnen
150 g Cruesli Appel en Rozijn

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Zorg dat de eieren en de MonChou op kamertemperatuur zijn. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 55 - 60 Minuten

2

Maak de cruesli wat fijner

Doe de cruesli in het plastic zakje en maak er kleinere stukjes van door er met de deegroller op te slaan.

3

Cruesli en rozijnen in cakebeslag

Doe de cakemix, de eieren, de olie en de geraspte wortel in een beslagkom. Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad beslag. Voeg 100 g cruesli en 50 g rozijnen toe aan het beslag. Mix nog even kort de ingrediënten door het beslag Verdeel het beslag over de bakvorm

4

Carrot Cake bakken

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de Carrot Cake. Komt deze er schoon en droog uit, dan is hij gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat hem in de bakvorm (minimaal 30 minuten) afkoelen voordat je 'm decoreert met rozijnen en cruesli.

5

Roomtopping maken

Doe de 100g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. Voeg de toppingmix , 3 eetlepels water toe. Mix het geheel nogmaals 1 minuut met de mixer op de hoogste stand tot een gladde, romige topping.

6

Decoreren met topping, cruesli en rozijnen

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de roomtopping. En strooi de overgebleven cruesli en rozijnen erover.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake met rozijnen en cruesli

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 2793kJ
667kcal
2386kJ
570kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g