Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Carrot Cake met rozijnen en cruesli

Heerlijk smeuïge Carrot Cake met cruesli en rozijnen door het beslag en als decoratie op de roomtopping.

8 porties

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake met rozijnen en cruesli

Extra nodig:

mixer met garden
deegroller
plastic zakje

Voor de Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels (zelf geraspt of kant en klaar)
2 eieren

Voor de roomtopping:

100 g MonChou
3 el water

Voor vulling en decoratie:

70 g rozijnen
150 g Cruesli Appel en Rozijn

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Zorg dat de eieren en de MonChou op kamertemperatuur zijn. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 55 - 60 minuten

2

Maak de cruesli wat fijner

Doe de cruesli in het plastic zakje en maak er kleinere stukjes van door er met de deegroller op te slaan.

3

Cruesli en rozijnen in cakebeslag

Doe de cakemix, de eieren, de olie en de geraspte wortel in een beslagkom. Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad beslag. Voeg 100 g cruesli en 50 g rozijnen toe aan het beslag. Mix nog even kort de ingrediënten door het beslag Verdeel het beslag over de bakvorm

4

Carrot Cake bakken

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de Carrot Cake. Komt deze er schoon en droog uit, dan is hij gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat hem in de bakvorm (minimaal 30 minuten) afkoelen voordat je 'm decoreert met rozijnen en cruesli.

5

Roomtopping maken

Doe de 100g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. Voeg de toppingmix , 3 eetlepels water toe. Mix het geheel nogmaals 1 minuut met de mixer op de hoogste stand tot een gladde, romige topping.

6

Decoreren met topping, cruesli en rozijnen

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de roomtopping. En strooi de overgebleven cruesli en rozijnen erover.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake met rozijnen en cruesli

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2793 kJ
667 kcal
2386 kJ
570 kcal
Vet 25.23 g 21.57 g
Koolhydraten 36.27 g 31.00 g
Eiwit 6.42 g 5.49 g