Voor het recept Cakepops met bloemetjes
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel |
2 | eieren |
100 g | margarine |
100 ml | melk |
125 g | MonChou |
1 zakje | Dr. Oetker Glazuur Choco |
2 pakken | Dr. Oetker Decoratiebloemetjes |
Beslagkom | |
Lollystokjes | |
Mixer met garden | |
Eierdoos met huishoudfolie (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop |
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Opstijftijd: 30 minuten
Verwarm de chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Leg de lollystokjes en de decoratiebloemetjes klaar.
Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Zet het schaaltje met chocoglazuur in een pannetje of kom met een laagje heet water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat het schaaltje diep genoeg is om de cakepops er helemaal in onder te dompelen.
Als er geen glazuur meer vanaf komt plak je één of meerdere bloemetjes vast op de cakepop. Je kunt de cakepop ook eerst laten drogen en de bloemetjes er later op plakken met een beetje Choco Dip. Doe dit met alle cakebolletjes en zet ze daarna in een glas. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met decoratiezand (of rijst).
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
808kJ 193kcal |
1524kJ 364kcal |
Vet | 13.97g | 26.35g |
Koolhydraten | 13.41g | 25.30g |
Eiwit | 3.24g | 6.12g |