Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cakepops met bloemetjes

Cakepops met knapperig chocoladeglazuur en schattige bloemetjes.

16 stuks

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakepops met bloemetjes

Voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 g margarine
100 ml melk
125 g MonChou
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
2 pakken Dr. Oetker Decoratiebloemetjes

Extra nodig:

Beslagkom
Lollystokjes
Mixer met garden
Eierdoos met huishoudfolie (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Cakepops

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Opstijftijd: 30 minuten

2

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.

3

Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels.

4

Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer

5

Verwarm de chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Leg de lollystokjes en de decoratiebloemetjes klaar.

6

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Zet het schaaltje met chocoglazuur in een pannetje of kom met een laagje heet water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat het schaaltje diep genoeg is om de cakepops er helemaal in onder te dompelen.

7

Doop 1 cm van het eerste lollystokje in het chocoglazuur. Prik een cakepop tot aan het midden op de stokjes. Doordat de cakepops nog koud zijn, stolt de Choco Dip snel. Zet de cakepops met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Laat de cakepops 15 minuten staan om uit te harden.

8

Doop het bolletje in zijn geheel in het chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers.

9

Als er geen glazuur meer vanaf komt plak je één of meerdere bloemetjes vast op de cakepop. Je kunt de cakepop ook eerst laten drogen en de bloemetjes er later op plakken met een beetje Choco Dip. Doe dit met alle cakebolletjes en zet ze daarna in een glas. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met decoratiezand (of rijst).

Voedingswaarden Voor het recept Cakepops met bloemetjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 808kJ
193kcal
1524kJ
364kcal
Vet 13.97g 26.35g
Koolhydraten 13.41g 25.30g
Eiwit 3.24g 6.12g