Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cakepops met bloemetjes

Cakepops met knapperig chocoladeglazuur en schattige bloemetjes.

16 stuks

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakepops met bloemetjes

Voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 g margarine
100 ml melk
125 g MonChou
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
2 pakken Dr. Oetker Decoratiebloemetjes

Extra nodig:

Beslagkom
Lollystokjes
Mixer met garden
Eierdoos met huishoudfolie (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Cakepops

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Opstijftijd: 30 minuten

2

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.

3

Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels.

4

Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer

5

Verwarm de chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Leg de lollystokjes en de decoratiebloemetjes klaar.

6

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Zet het schaaltje met chocoglazuur in een pannetje of kom met een laagje heet water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat het schaaltje diep genoeg is om de cakepops er helemaal in onder te dompelen.

7

Doop 1 cm van het eerste lollystokje in het chocoglazuur. Prik een cakepop tot aan het midden op de stokjes. Doordat de cakepops nog koud zijn, stolt de Choco Dip snel. Zet de cakepops met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Laat de cakepops 15 minuten staan om uit te harden.

8

Doop het bolletje in zijn geheel in het chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers.

9

Als er geen glazuur meer vanaf komt plak je één of meerdere bloemetjes vast op de cakepop. Je kunt de cakepop ook eerst laten drogen en de bloemetjes er later op plakken met een beetje Choco Dip. Doe dit met alle cakebolletjes en zet ze daarna in een glas. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met decoratiezand (of rijst).

Voedingswaarden Voor het recept Cakepops met bloemetjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 808 kJ
193 kcal
1524 kJ
364 kcal
Vet 13.97 g 26.35 g
Koolhydraten 13.41 g 25.30 g
Eiwit 3.24 g 6.12 g